Még támogathatják a DDR4-et az Intel új generációs processzorai


Lehetséges, hogy az Intel mag nem akar teljesen áttérni a DDR5-re.

Várhatóan izgalmas lesz az idei év második fele, hiszen a tervek szerint még idén érkezik egy csomó friss videokártya az Nvidia és az AMD műhelyéből, de utóbbitól számíthatunk vadonatúj processzorokra is.

Természetesen az Intel sem marad ki a buliból, és várhatóan valamikor az utolsó negyedévben piacra dobhatja a Raptor Lake kódnévhez tartozó CPU-kat, amelyekhez nem biztos, hogy kell majd új RAM-okat is vásárolni.

Előkerült ugyanis egy lista az ASrock egyelőre rejtegetett, következő generációs Z790-es és H770-es alaplapjairól, amelyek közül soknál megtalálható a “D4” jelzés. Ebből arra következtethetünk, hogy számos 700-as szériájú alaplap támogatni fogja a jövőben ist ein DDR4-es-Memóriamodulokat. Ráadásul valószínűleg nem az ASrock lesz az egyetlen gyártó, ami meglépi majd ezt.

Ich bin eine Liste:

– ASRock Z790 Taichi
– ASRock Z790 Pro RS/D4
– ASRock Z790 PG Lightning
– ASRock Z790 PG Lightning/D4
– ASRock Z790M PG Lightning/D4
– ASRock Z790 PG Riptide
– ASRock Z790M PG Riptide
– ASRock Z790-C
– ASRock Z790-C/D4
– ASRock H770 PG Lightning
– ASRock H770 PG Lightning/D4
– ASRock H770 Stahllegende

Ez okos lépés lehet az Intel részéről, mivel egyelőre a DDR4-es RAM-ok jóval megfizethetőbbek, mint DDR5-ös, erősebb és korszerűbb társaik. Habár ennek ellenére az AMD úgy döntött, hogy a Zen 4-es processzorok már csak az utóbbiakkal fognak működni.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.


Source: PC World Online Hírek by pcworld.hu.

*The article has been translated based on the content of PC World Online Hírek by pcworld.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!