Maximale Konversation mit evidenzbasiertem Marketing

Herken je dat? Wir denken als Marketeers onze doelgroep goed te begrijpen, maar toch worden we soms verrast door de producten die ze kopen of bepaalde advertenties die het ineens heel goed doen of juist slecht. Wir hatten vooraf iets anders verwacht. In diesem Artikel wird evidenzbasiertes Marketing auf der Grundlage von Daten erfasst, um die maximale Konversation aus diesen Kampagnen zu erreichen.

Beslissingen wurde nog vaak gemaakt op basis van onderbuikgevoel, ervaringen en meningen. Dit kan uiteraard ook waardevol zijn, maar het is niet waterdicht en het leidt niet tot the best resultaat.

Daarentegen evidenzbasiert werken meer op. Ik leg je uit water precies met evidence based marketing wordt bedoeld, what the fundament is van deze aanpak en wat de rol of een Customer Data Platform (CDP) herein is. Aan de hand van een stappenplan met een uitgewerkte case, kun je hierna zelf aan de slag.

Was ist evidenzbasiertes Marketing?

Met Evidence Based Marketing Nemen we beslissings on base of verkregen customer data en/of inzichten uit research. Niet op basis van gevoel, maar op basis van bewijs. Bewijs afkomstig uit ons Customer Data platform (EffectiveProfiles) of uit A/B-testen. Überzeugen Sie sich davon, was wir in Einzelberichten und Echtzeit-Online-Dashboards liefern und was wir als Input für die Optimierung von Strategien, Kampagnen und allen Arbeitszaamheden geben.

Dit omdat we weten dat onderbuikgevoel minder successesvol is om beslissingen te maken en ons onbewuste brein veel belangrijker is in het besluitvormingsproces dan het rationele bewuste brein. So ben je concurrenten een stap voor, blijf je relevant en ben je Continue bezig om je ROI te verbeteren.

Es gehört zu einer Customer Data Platform

Een Customer Data Platform dient als Instrument voor inzichten in jouw klanten en bewijs van jouw campagnes. Een CDP bouwt een fulled beeld op van klanten op individueel level. Het verzamelt klantdata vanuit first-party data en all mogelijke beschikbare databronnen, zoals: je website, social media, CRM enzovoort. Deze information wordt gekoppeld aan een klantrecord. Hier ist ein 360-Grad-Klantprofiel, dat Vervolgens können für Segmentierung von Gruppen, Personalisierung und Automatisierung von guten Marketingkampagnen gebruikt werden, um Kampagnen zu analysieren.

De voordelen van een Customer Data Platform zijn groot;

 • Je krijgt een 360-graden beeld van je klanten en inzichten over en behoefte van de klant worden in kaart gebracht
 • Alle communicatie kun je naadloos met elkaar verbinden; nautische segmentatie, personalisierte inhoud tonen und automatisierte marketingflows. Je bent in staat om de verschillende klantreizen perfect te begeleiden
 • Schlanke Algorithmen erkennen Kansen und ziehen konkrete Aktionen für Ihre Marketingkampagnen
 • Daarmee zorg je voor effectieve inzet van je marketingbudget, iedere euro is well-used
 • Verhoging van Customer Lifetime Value
 • Realiseren van bruikbare first-party-data voor marketingdoeleinden

Met een CDP krijg je inzicht in de behoefte van jouw klanten en welke fase van de funnel ze zich bevinden. Dankzij een CDP kun je echt evidenzbasiert arbeiten.

Full-funnel-aanpak

Als Vermarkter weten wir dat een Consumer zich weiterhin beweegt tussen verschillende Online-Plattformen und Offline-Kanäle om te vinden wat hij/zij nodig heeft. Een person kan een product ontdekken via een digitale advertentie, naar een fysieke winkel gaan om het te bekijken en vervolgens zijn telefoon gebruiken voor prijsvergelijking en verder onderzoek. Het pad tot conversie ist komplex und vielfältig aanzienlijk pro Branche. Daarom ist der entscheidende Faktor für eine Full-Funnel-Strategie, um sich zu wehren.

Voor iedere fase van de klantreis is het belangrijk om evidence based te werken, een full-funnel-aanpak. Doe experimenten op ieder moment in de funnel én via verschillende kanalen. Zo ben je als bedrijf in elke fase van de journey relevant en zet je de juiste middelen in om je doelgroep te bereiken.

Evidenzbasierter Rahmen

Hoe ga je als Marketeer actief aan de slag met evidenzbasiertem Marketing? Der Schlüssel zum Erfolg ist einfach: Beginnen Sie mit einem guten Fundament, dem Evidence Based Framework. Dieses Modell geeft je de handvatten om op een structurele manier aan de slag te gaan met experimenten en daarmee je marketing naar een hoger te tillen.

Framework für evidenzbasiertes Marketing

Experimenteren kun je leren

Aan de hand van het Evidence Based Framework en en uitgewerkte case van een van onze klanten DIDI, laat ik zien hoe zo’n stappenplan in de praktijk werkt.

1. Voranalyse

In deze fase kijk je naar resultaten uit het verleden en ga je data verzamelen. Gebruik bijvoorbeeld Google Analytics om inzicht te krijgen in waar bezoekers op klikken, via welke kanalen ze op je website terecht komen, hoelang ze op een pagina blijven en op welke pagina’s ze afhaken. Duik echt de diepte in op de klantreis die bezoekers maken op jouw website. Of gebruik een Customer Data Platform om inzichten te krijgen.

Fall
Voor DIDI willen we onderzoeken op welke manier we hun consumernten via social zo goed mogelijk kunnen laten converteren. Für diese Fälle sehen wir, was die gleichzeitigen hebben gedaan sind, was die Trends sind, die von den Social-Media-Preisen stammen, zijn und halen wir Daten aus sozialen Kampagnen.

Via social hebben we veel geëxperimenteerd met verschillende doelgroepen. We willen voor nieuwe klanten, nieuw bereik, onderzoeken hoe we deze groep zo goed mogelijk kunnen laten converteren, met welk type content en afbeelding.

2. KPI und Hypothese

Na je analyse, maak je jouw verwachtingen inzichtelijk door middel van een veronderstelling, een hypothese. Fokus hierbij op één knelpunt von één kans.
Voorbeelden:

”USP X hat eine starke Wirkung auf die Konversation” = SLECHT (niet specifiek en schetst geen situatie)
”USP X in de header op landingspagina X zorgt voor een hogere conversieratio door het wegnemen van onzekerheid” = GEHEN

Fall
In diesem Fall werden wir von Männern testen, die besser reagiert haben, um ein Produkt zu sehen, um ein Modell zu sehen. Onze Verwachting ist dat een modelbeeld een betere CPA oplevert dan een productbeeld.

Hypothese = Een modelbeeld zorgt voor een betere CPA dan een productbeeld, doordat verbrauchen zich eerder emotioneel verbonden voelen en zich er een betere voorstelling bij kunnen maken hoe het item zit om het lichaam.

3. Prioriteren traf ICE

In de prioriteringsfase maak je inzichtelijk welk experiment je als eerst wil gaan uitvoeren. Dit kun je doen aan de hand van het ICE-scoringsmodel. Das Modell bestaat uit trocken onderdelen: Impact, Confidence und Ease. Met impact beoordeel je hoeveel impact je denkt dat je experiment gaat maken, met trust beoordeel je hoeveel vertrouwen je hebt dat dit experiment gaat slagen en met ease kijk je naar het gemak van het experiment en wat de tijdsinvestering is. Welk experiment maakt op dit moment de meeste impact met een zo klein mogelijke tijdsinvestering en waar je het meeste vertrouwen in hebt? Hiermee ken je per onderdeel waardes van 1 tot 5 toe aan experimenten, zodat je ze eenvoudig kunt vergelijken.

ICE-Scoringmodell als Werkzeug für evidenzbasiertes Marketing

Fall
Voor de case van DIDI think we dat ons experiment enige impact gaat maken (score = 2). We hebben veel vertrouwen dat ons experiment gaat slagen (score = 5) en we think that het een relatief eenvoudige test is meet een lage tijdsinvestering (score = 4).

4. Selecteer variabelen en creëer versies

Het is tijd om de designs uit te werken die betrekking hebben op je hypothese. Op basis van het origineel maak je verschillende varianten.

Fall
We hebben voor DIDI gekozen voor 2 dynamische contentformats, waarbij we een dynamische feed hebben gemaakt met modelbeeld en een dynamische feed met productbeelden, zonder modellen.

5. Versuch starten

Het experiment kan gestart worden. Zet al je testgegevens klaar om te laten controleren.

6. Analyseer en bepaal resultat

Als je experiment is afgelopen, duik je in de behaalde resultaten. Bekijk de data die je hebt opgehaald en toets dit met je hypothese om een ​​conclusie te formuleren.

Fall
Uiteindelijk heeft de carrousel met the model een betere CPA behaald dan de carrousel met het productbeeld. De CPA ist um 33 % besser. Er ist een kans van 91% dat het verschil niet toevallig is. Daarmee is de hypothese bevestigd, maar is het advies om door te test totdat we het met zekerheid kunnen zeggen.

Winnende Version von Didi-Werbung

7. Herhalen

Houd er rekening mee dat je evidence based marketing nooit in één keer een maximaal resultat kunt behalen. Door doorlopend te test en weer bij stap 1 te beginnen kun je verbetering na verbetering blijven realiseren. Ook as er geen duidelijk resultaat is, moet je blijven optimaliseren.

Ook voor DIDI staat deze test niet op zichzelf, maar willen we dit vaker test over een longe period en gaan we aan de slag met vervolgtesten, bijvoorbeeld op contentformat; Karussell vs. Leinwand von wel/geen prijs in de visuals.

Tipps für evidenzbasiertes Marketing

Tot Slot nog een aantal tips om aan de slag te gaan met evidence based werken.

 • Het bijhouden van een log ist entscheidend
  Als je op langere termijn successvol wil zijn, is het belangrijk om all ideeën, uitgewerkte testplannen, tests die live staan ​​en afgeronde test te documenteren. Dat kan al in een Excel-bestand, maar kan ook in diversen Online-Tools. Na verloop van tijd kun je een analyze loslaten op de afgeronde tests om zo te achterhalen wat het successes bepaalt.
 • Goed instellen van UTM’s en campagnestructuur
  Hierdoor kun je alles goed terugvinden voor het doen van je analyses.
 • Trek niet te snel Schlussfolgerungen
  Zorg voor testoptimalisaties en doe testen over een longe period.
 • Maak niet te veel verschillende Verse
  De kans dat je vervolgens importante verschillen vindt, is klein.
 • Wees kritisch op welke KPI je evalueert
  Soms heeft een test bijvoorbeeld meer effect op bestelwaarde dan conversieratio (of both).
 • Segmenteer je analysieren
  Soms scoort je Gesamtergebnis niet signifikant, maar een specifiek Segment gut! Denken Sie an Demografie, Plaatsingen, Geräte, Bronnen und Browser.
 • Laat je niet demotiveren door een negatieve testuitslag, dit is ook een learning!
  Ook kun je nogmaals test met een nieuwe versie van variabelen. Wellicht vind je nu wel een verschil.
 • Gebruik een Customer Data Platform ist auch ein Startpunkt für evidenzbasiertes Marketing
  Als je klantdata goed inzichtelijk hebt, kan dit dienen as voedingsbodem voor Evidence Based Marketing.

Wenn Sie ein Gehirn haben, haben Sie eine Voreingenommenheit

Iedereen heeft een onderbewustzijn wat gedreven wordt door voorkeuren en impulse. Het onbewuste is veel krachtiger dan het bewuste. Daarom is het zo belangrijk om een ​​evidence based werkwijze na te streven!


Source: Frankwatching by www.frankwatching.com.

*The article has been translated based on the content of Frankwatching by www.frankwatching.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!