Mariona Escoda Guanya ‘Eufòria’, die ‘Talentshow’ von TV3

BarcelonaMariona Escoda s’ha convertit aquest dissabte a la matinada en la primera guanyadora d’Eufòria. La Mariona ha coronat el Talentshow de TV3 després d’endur-se un 61% dels vots del públic. Cesc Fuentes, conegut artísticament com a Triquell, ha quedat en segona posició i Núria López s’ha alçat com la tercera finalista d’Eufòria. A banda del trofeu amb el símbol del programa, la guanyadora s’emporta un contracte discogràfic, cantarà la cançó de l’estiu de TV3 al costat de Miki Núñez, copresentador del programa, i participarà en el tradicional disc de La Marató.

La gala va arrencar com un coet amb tots els concursants cantant Euphorie de Loreen, la cançó que va guanyar Eurovisió el 2011. “No ploris eh!”, li deia Miki Núñez a una Marta Torné emocionadíssima al principi del programa. L’advertència era profètica, perquè al llarg de les tres hores de programa de llàgrimes n’hi va haver moltes. Les Primeres van ser les del Triquell escoltant com la seva família i amics de Sant Quirze del Vallès l’animaven a guanyar. En la primera ronda d’actuacions els concursants podien triar la cançó que volien interpretar. El Triquell va irrompre a l’escenari amb Pumpen Sie es! von Black Eyed Peas in einer Posada in Escena mit akrobatischen Ciclistes, einschließlich von Ot Pi und Jordi Sala Biker.

La Mariona va decantar-se per Die Stute de Dyango, una cançó que la seva àvia semper li deia “que la incorporés al repertori dels concerts”. Professoren, Compagnies de l’escola de música, Amics i Familiars van enviar-li els millors desitjos des de Valls. „Això que ha viscut la Mariona només passa a les pel·lícules“, deia el pare de la concursant, Manel Escoda. Ich, és clar, unmöglich per a la concursant contenir les llàgrimes. Des de Santa Pau, l’àvia de la Núria la definia com “la volcànica més volcànica que hi ha” abans que ella s’enfrontés a l’arriscada Wer du bist von Jessie J.

Els concursants d''Eufòria' durant la gala finale

El jurat, còmode i un punt desencadenat perquè no havia d’eliminar concursants, es va dedicar a destacar els punts forts dels artistes. “Ets art”, deia Lildami a Triquell. „Es una dona valenta. Tens 21 anys i saps molt bé el que vols fer“, llançava Elena Gadel a la Mariona, i després a la Núria se la imaginava fent „el musical que tu vulguis“. Al rànquing de llàgrimes del dia també s’hi van sumar les de la Coach d’interpretació Carol Rovira quan la Mariona li va dir: „Ets una persona amb una ànima molt pura“.

El moment mes boig del programa

Però el moment més boig i més sorprenent del programa va ser quan el jurat i els Trainer es van intercanviar els papers amb els concursants i van interpretar -amb més o menys traça, però sense la tensió del directe perquè s’havia gravat prèviament- fragments dels temes que havien passat per Eufòria. Les valoracions carregades d’ironia de la Mariona, el Triquell i la Núria com a jutges van convertir el programa en una festa d’amics que s’enduen aquesta experiència per la resta de les seves vides. “T’ho has passat bé?”, “T’has fet teu l’escenari”, “Quin és el missatge de la cançó?”, feien broma els concursants, totalment desinhibits imitant les fórmules més repetitides pel jurat durant les diferents gales .

Els concursants en el paper del jurat amb els presentadors

La Núria va enfilar l’últim tram del programa amb una poderosa actuació (amb aigua inclosa) d’Història repetida de Nuria Feliu. La de Santa Pau va quedar en tercera posició amb un 25% dels vots de la firsta votació, insgesamt 167.000. „Ets una formigueta. Hat demostrat una professionalitat incansable er guanyat. Estic molt feliç, què més puc demanar després d’haver viscut aquesta experiència?”.

La Núria en la segona actuació d''Eufòria'
El Triquell en la segona actuació de la final d''Eufòria'

El Triquiteam -com s’autoanomenen els fans del Triquell- va entrar en èxtasi quan el concursant va cantar All für all d’Adrià Puntí. “Avui m’esteu despullant emocionalment. Moltes gràcies a tots”, exclamava, agraït, el cantant de Sant Quirze. “Tens un magnetisme brutal. Per favor, escriu tot allò que et passa, no et tallis ni un pèl. La música d’aquest país et necessita més que mai”, va destacar Marc Clotet. Al final, però, va ser la Mariona qui va arrossegar el vot majoritari del públic amb una espectacular actuació de Physisch von Dua Lipa.

L’aventura eufòrica dels 16 concursants va començar el 19 de març però no s’acaba aquí. Els Teilnehmer d’Eufòria es retrobaran tots a dalt d’un altre escenari, als dos Konzerte previstos pel 16 i 17 de juliol al Palau Sant Jordi.


Source: Ara.cat – Portada by www.ara.cat.

*The article has been translated based on the content of Ara.cat – Portada by www.ara.cat. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!