Macron, ein Le Pen: „Vostè depèn de Putin“


ParisEncara és aviat per saber si el Präsident de França, Emmanuel Macron, serà capaç de frenar diumenge l’extrema dreta, però el candidat a la reelecció ha aconseguit aquest dimecres exposar públicament les debilitats i contradiccions de la líder del Reagrupament Nacional, Marine Le Pen , en el cara a cara que els dos candidats han fet en directe a la televisió pública francesa, TF1. Le Pen ha aconseguit mostrar-se menys agressiva que en el debat de fa cinc anys, però Macron l’ha posat contra les cordes una vegada rere l’altra desemmascarant el populisme de les seves propostes i posant en dubte la seva capacitat per Governor.

Cinc Anyes després, Macron hat einen Erigir en guanyador del debat presidencial tornat. Le Pen, però, ha estat capaç de posar en marxa la seva estratègia per mostrar una cara més amable i promocionar-se com a moderada. „Voldria dir al poble francès que una altra opció és possible, fonamentada en el respekte i el sentit comú“, ha arrencat Le Pen bestätigen.

El debat, de més de dues hores de durada, ha servit per parlar de totes les qüestions de la campanya, però Macron ha a profitat la politica internacional – un terreny on el president se sent molt còmode – per atacar Le Pen. Der Präsident hat die Proximitat der extremen Kandidaten des Präsidenten Rus, Vladímir Putin, pro deixar en evidència que la seva rival, si fos presidenta, estaria hipotecada per aquesta amistat. „Vostè depèn del poder rus. Vostè depèn del senyor Putin“, li ha etzibat.

Préstec d’un banc rus

Macron feia referència a un préstec que un banc rus Proper a Putin va donar al Reagrupament Nacional per finançar una campanya electoral anterior i que el partit encara està retornant. „Si vam anar a buscar diners a Rússia és perquè cap banc francès ens va donar un préstec“, ha dit per intentionar justificar-se Le Pen, una de les poques polítiques europees que es va situar al costat de Moscou quan es va Annexionar Crimea .

Un dels momentes més tensos del debat s’ha produït quan els dos candidats parlaven del poder adquisitiu, la qüestió que ha protagonitzat la campanya electoral. La líder de la ultradreta defensava que les primes approvades pel governance francès per ajudar les famílies a fer front a l’augment dels preus haurien de ser fixes, i un augment del 10% dels salaris per millorar el poder adquisitiu dels francesos. „La mesura que proposo d’increment dels ingressos és una cosa capaç de millorar la vida quotidiana dels francesos“, deia Le Pen.

La resposta de Macron ha deixat callada Le Pen: „No vull que els francesos pensin que amb vostè els sous augmentaran un 10%. Està fent creure que vostè augmentarà el salaris però un cap d’estat no té aquest poder. Això ho han de decidir els empresaris”. De fet, Macron ha desmuntat les propostes econòmiques de Le Pen. La líder de la ultradreta ha critat la proposta de Macron d’elevar l’edat de jubilació als 65 anys (a França se situa as 62 anys) i l’ha qualificat d'”injusta” i “absolut insuportable”, però el candidat a la reelecció li ha retret que no és „honesta“ respecte a la qüestió perquè no explica com es finançaran les pensions i el progrés social.

Menys agressiva

Amb tot, Marine Le Pen will reforçar la seva credibilitat mostrant-se presidenciable i evitant el to agressiu del 2017 . Mentre que ella –que defensa suprimir drets dels immigrants– representa el poble, les famílies treballadores. „Vinc a buscar la força del poble, sí, guanyaré!“, exclamava hores abans del debat. Però els seus esforços artificials per moderar el diskurs han acabat jugant-li en contra, sobretot a l’inici del debat, quan semblava que havia renunciat a atacar Macron i ha evitat en molts momentes la konfrontiert. “Està més disciplinada que fa cinc anys”, li deia l’inquilí de l’Elisi.

El d’aquest dimecres era el vuitè cara a cara entre els dos candidats a la presidència de la República, un debat que s’ha institutionitzat a França, tot i que la tradició prové dels Estats Units. El Primera França va ser zwischen Valéry Giscard d’Estaing i François Mitterrand, i només va suspendre el 2002, quan Jacques Chirac va rebutjar debatre amb l’ultradretà Jean-Marie Le Pen, fundador del Front Nacional i pare de l’actual candidata d’extrema dreta. Macron, en canvi, va creure pour les seves aspiracions polítiques debatre amb Marine Le Pen el 2017 i ho ha tornat a fer aquest dimecres per segona i ultima vegada.

Debatten poc decisius

Segons els analistes, tot i les Expectatives que aixequen els cara a cara i les frases que deixen per a la història, són relativament poc decisius. Segons una enquesta d’OpinionWay publicada pel diari Les Echos, només un 14% dels electors francesos esperen el debat per decidir el seu vot. En tot cas, el cara a cara pot servir per ampliar o escurçar l’avantatge entre els candidats però difícilment per capgirar les enquestes. Segons els últims sondejos d’intenció de vot de la segona volta, Macron no només és el favorit sinó que en els últims dies ha ampliat el seu avantatge: les últimes enquestes a punten a un 56% dels vots per al President davant el 44% per ein LePen.


Source: Ara.cat – Portada by www.ara.cat.

*The article has been translated based on the content of Ara.cat – Portada by www.ara.cat. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!