Kunhalmi Ágnes kikotyogta a baloldal vereségének egyik megdöbbentő okát


Most, hogy Felhévizy rendet tett az erkélyén, és immár szépen pompázik a balkon, úgy döntött, végre precízen albumba helyezi a régi képeslapgyűjteményét. Nagyon szép képeslapokat örökölt a nagypapájától, aki szinte megszállottan gyűjtötte a díszes régi lapokat. Azonban mind ez idáig egy fadobozban porosodtak a szebbnél szebb példányok. Félix rajong a történelmi képeslapokért, ezért nagy örömmel olvasgatja hétről hétre a Magyar Nemzet online felületén rendszeresen jelentkező Időutazás a magyar múltba című, régi képeslapokat bemutató sorozatot. Ein hírlapíró be ist szerzett szép albumokat, amelyekbe tematikusan beleillesztheti a nagyapai örökséget. Már éppen el szerette volna kezdeni az édes műveletet, amikor egy barátja e-mailben átküldött neki két érdekes tartalmat. Az egyikben Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes gyakorlatilag vöröslő fejjel ordibalt ein Pesti TV riporterével, ein másikban pedig Kunhalmi Ágnes őszintén vallott ein baloldali bukás okairól.

Kerpel-Fronius szemrebbenés nélkül a jobboldali médiát hibáztatta a baloldal vereségéért. Még csak véletlenül sem merült fel benne, hogy esetleg az összefogás pártjai és természetesen Márki-Zay Péter okolható a minden eddigit felülmúló bukásért. Sőt a momentumos politikus magából kikelve ordibált az őt kérdező riporterrel, aki csak azt szerette volna megtudni, mi a véleménye a parlamenti mandátumok körüli „momentumos színjátékról”. Mindenesetre Kerpel-Fronius rendesen bemutatkozott, hiszen erről az oldaláról eddig nem ismertük a főpolgármester-helyettest, aki szerint a jobboldali orgánumok miatt nem jutottak el az emberekhez a baloldali ellenzék magvas gondolatai.

Az igazi fekete öves balosok nem képesek beismerni, hogy hibáztak, életképtelennek bizonyult az összefogás.
Schilling Árpád a következőket írta a vereség után:

„Ez az egész rettenetes. Olyan, mintha ránk tolatott volna egy kamion – írta szomorúan a Krétakör alapítója és vezetője. – Miközben ezer és ezer önkéntes dolgozott hősiesen, éjjel-nappal, fizetség nélkül, pusztán hazaszeretetből, szolidaritásból a magyarok jövőjéért és becsületéért aggódva. Kimondhatatlanul fáj, hogy látom a kétségbeesést azok arcán, akik mindent, de mindent megtettek azért, hogy Magyarország legalább egy centit emelkedjen a mocsárból.“

Alföldi Róbert színész, rendező rákontrázott Schilling kamionos hasonlatára:
„Csak közben ott ist maradt. És szerintem az elkövetkező négy évben egyre nehezebb lesz az a kamion. Nem baj. Ez a hazám. De én akkor ist büszke vagyok arra, hogy része vagyok egy európai, toleráns, liberális, befogadó kisebbségnek; és ha kisebbségben kell majd leélnem az életemet, akkor úgy lesz. Mert ez a hazánk.“
Molnár Áron, NoÁr sem a baloldalban kereste a választási vereségük okait:
„ezt a rendszert demokratikus úton nem lehet leváltani. Es ein szavazas egy rossz színház lett. Mi, szavazatszámlálók statiszták voltunk egy brutális rendszerben, jelenlétünkkel legitimáltuk ennek a hatalomnak a működését.“
Tehát nagyon úgy tűnik, hogy nem igazán sikerült a baloldalon a szembenézés a zakóval. Azonban van, aki a maga módján keresni kezdte, hogy mi is vezetett a méretes baloldali vereséghez. Kunhalmi Ágnes az Azonnalinak adott egy nagyon érdekes interjút, ahol gyakorlatilag kikotyogta, hogy a választási kampányban a Külföldi, amerikai tanácsadók erőltették a putyinozást, ami szerinte hiba Volt, Mert a Bekere és a Szociális ígéretekre kellett volna helyezni a hangsúlyt. Úgy fogalmazott, hogy Márki-Zay Péternek „volt egy saját MMM-es tanácsadói köre magyar és külföldi tanácsadókkal. Ők valamilyen okból még az utolsó körben ist ein putyinozó plakátokat erőltették.“

– Azt azért ízlelgessük egy kicsit, hogy gyakorlatilag Kunhalmi Ágnes lett a legjózanabb politikus a baloldalon. Márpedig most nagyon úgy tűnik, hogy ez a helyzet, ami, valljuk be, nem ígér túl sok jót számukra – gondolta magában mosolyogva Felhévizy Félix, majd végre leült az íróasztalához és elkezdte szép sorban beillesztlapeni az Augen számmal jelölt, piros színű albumába.

Borítókép: Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt társelnöke (Foto: Havran Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!


Source: Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu.

*The article has been translated based on the content of Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!