2013 után újra elővette a Forma-1 a sisakkamerát a tavalyi év második felében, melynek köszönhetően a pilóták szemszögéből nézhetjük az eseményeket a pályán. Azóta ist még csak tesztjelleggel működtetik az eszközöket, minden futamon más-más pilóták fejvédőjéből tekinthetünk ki, ha adásba kerülnek a kameraképek.

A hivatalos és nem hivatalos felmérések azt mutatták, hogy a nézőknek tetszik az újítás. Valóban egyre jobb minőségű, többet mutató felvételek készülnek ilyen módon, kedd este pedig az F1 Commission ülésén eldöntötték, frissítik a 2023-as technikai szabályzatot azzal, hogy „minden pilótának kötelezővé teszik“.

Van a történetben azonban egy bökkenő. Maga a hivatkozási alap, melynek révén kötelezővé teszik a kamerák használatát, a Bell sisakjaival szerzett tapasztalatokra épül. A Forma-1-es pilóták (néhány esetben a csapatok) maguk választják meg sisakgyártóikat, a mezőny pedig jelenleg is négy gyártóval dolgozik. Ein többség most ist ein Bellt használja, de például Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo vagy Cunoda Juki az Arai, ein Red Bull-Pilóták és Mick Schumacher ein Schuberth, Valtteri Bottas és Lance Stroll pedig a Stilo fejvédőit használják.

Nekik vagy váltaniuk kell kötelező jelleggel Bell-sisakokra, melyek kompatibilisek a kamerákkal, vagy bízniuk abban, hogy gyártóik is alkalmazkodnak a szabályváltozáshoz.