Kompanija Tesla usporila proizvodnju u Šangaju zbog nestašice delova

Tek nedelju dana nakon što je kompanija Tesla, uz pomoć kineske vlade, uspela da ponovo otvori svoju fabriku u Šangaju, izveštaji pokazuju da fabrika doživljava prekide u proizvodnji zbog nedostatka delova.

Prema pisanju Reutersa, u Tesli su očekivali da će u utorak u fabrici proizvesti samo 200 vozila, a dva neimenovana izvora su rekla da je postrojenje u ponedeljak potpuno obustavilo rad. Giga Shanghai pokušava da proizvodi vozila kroz produženo zatvaranje u Kini izazvano pandemijom COVID-19. Kompanija je tek nedavno mogla da ponovo otvori fabriku 19. aprila nakon 22-dnevnog “lockdowna”, piše Jutarnji.hr.

Ponovno otvaranje je omogućeno uz pomoć predstavnika grada Šangaja koji su se danima “borili” da garantuju da Tesla može da vrati zaposlene u svoju fabriku. Izvor je pismo koje je proizvođač električnih automobila poslao vladi, u kojoj se zahvaljuje na pomoći.

Ponovno otvaranje je u početku bilo uspešno, a kompanija je do kraja aprila proizvela 10.757 vozila. Nakon što se proizvodnja povećala, fabrika je proizvodila do 1200 vozila dnevno ili oko 1000 više nego što se očekivalo danas. Uprkos tim visokim proizvodnim brojkama, China Passenger Car Association (CPCA) izveštava da je kompanija prodala samo 1512 vozila tog meseca. To je bilo najmanje što je prodala od aprila 2020., i značajno manje u odnosu na mart, kada je prodala 65.814 vozila.

Iako je prodaja u Kini u aprilu pala za čak 48 posto, kao rezultat lockdowna i zatvorenih fabrika, CPCA izveštava da je prodaja električnih vozila i plug-in hibrida u stvari porasla za 50 posto zahvaljujući snažnim performansama BYD-a i SAIC-a GM- Wuling.

Sve to su loše vesti za kompaniju Teslu, koja se navodno nadala da će do sledeće nedelje povećati proizvodnju na 2600 vozila dnevno u fabrici. Što je još gore, vlasti su pooštrile mere zabrane kretanja u celom gradu, što bi moglo da produži ograničenje kretanja do kraja meseca.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Arhiva


Source: AutoBlog by autoblog.rs.

*The article has been translated based on the content of AutoBlog by autoblog.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!