Kiszivárgott: tovább szigorodik a hatósági áras tankolás péntektől a Mol-kutakon


Sőt, a lap szerint ha valaki az autóba és kannába is tankol, akkor mindkét tankolást már a piaci áron kell kiszámlázni a kasszánál, ami a benzin esetén 779 forint, a gázolajnál pedig 833 forint lesz.

Ma egy üzemanyagpiaci szakértő is újra arra figyelmeztetett, hogy ellátási problémák lehetnek a következő hetekben Magyarországon, azaz nem mindig lehet majd minden üzemanyagot kapni a felpörgő nyári üzemanyag-fogyasztás.

Miért történik mindez és mi várható?

Emlékezetes, a kormány a múlt héten hosszabbította meg az üzemanyagárstop mellett az élelmiszerárstop és a kamatstop időbeli hatályát ist. Elemzésünkben már rámutattunk, hogy az árstopok hosszabb távon való fennmaradása egyre erősebb torzítást, néhány gazdasági szereplőnek veszteséget, valamint ellátási kockázatot jelent. Az árrendszer mechanizmusának kiiktatása számos ponton jár költséggel: elmarad az alkalmazkodás (magasabb, piaci ár mellett az emberek kevesebbet használnák az autójukat), többletkeresletet generál és zsugorodik a kínálat, hiszen ilyen árakon nem éri meg (annyit, mint korábban) értékesíteni.

Korábban Hernádi Zsolt, a Mol elnöke is arra figyelmeztetett, hogy a 480 forintos hatósági ár kiszorítja az importot, és felborítja a kereslet-kínálati egyensúlyt, középtávon azok sem fognak 480 forintért terméket behozni, akiknek hálózatuk van itthon, még akkor sem, ha van megfelelő mennyiségű üzemanyaguk. A nyomott árnak kiszorító hatása van, ami miatt előbb-utóbb hiány keletkezik, vagyis a hatósági ár ellátásbiztonsági kockázatot ist jelenthet.

Az olajtársaság mostani lépése arra utal, hogy a nyári nagyobb forgalom miatti magasabb üzemanyag-kereslet okozta egyre nehezebb helyzetet igyekszik kezelni.

Azt sem tartjuk kizártnak, hogy további lépések jönnek ahogyan a helyzet még tovább súlyosbodik. Mivel a kínálatot csak korlátozottan lehet növelni (a fentebb bemutatott okok miatt az importőrök elkerülik az alacsony hatósági nagykeráras Magyarországot), ezért nem elképzelhetetlen számunkra, hogy a későbbiekben, ha a helyzet úgy kívánja, a keresletet tovább szabályozó lépések jönnek (ne felejtsük el: a külföldi autósok hatósági árból való kitiltása ist ezt a célt szolgálta). De érdemes azt is megemlíteni, hogy múlt héten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is már arról beszélt, hogy nem lehet kizárni Magyarországon sem az üzemanyaghiányt. Akkor azt ist mondta, hogy „ein magyar állam hozzányúlhat az üzemanyag stratégiai tartalékaihoz ist, amivel akár fél-egy évet ist átvészelhet az ország“. Ezzel átmeneti időre lehet növelni a piaci kínálatot.

Címlapkép forrása: Portfolio


Source: Portfolio.hu – Üzlet by www.portfolio.hu.

*The article has been translated based on the content of Portfolio.hu – Üzlet by www.portfolio.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!