Kiderült – Ennyi UV-fény pusztítja el a COVID-ot

Amikor 2020 elején a koronavírus-járvány kirobbant, az ultraibolya sugárzás a SARS-CoV-2 vírus terjedésének megelőzésének egyik legnépszerűbb módszere lett az arcmaszkok, a kézfertőtlenítők és a társad

Kevés kutatás készült azonban arra vonatkozóan, hogy milyen UV-dózis pusztítja el a vírust, milyen hullámhosszúra van szükség, és meddig kell alkalmazni. Kérdés volt még az is, hogy beépíthetők-e az UV-rendszerek nyilvános helyekre, például repülőterekre, buszpályaudvarokra és üzletekre anélkül, hogy hosszú távú károkat okoznának az emberekben. A Binghamton Egyetem friss kutatása most ezekre a kérdésekre ad választ – írja az EurekAlerten megjelent sajtóközlemény alapján a 24.hu.

A Wissenschaftliche Berichte szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a kutatás vezetője, Kaiming Ye fejében a kutatás ötlete akkor született meg, amikor a járvány korai szakaszában az egyéni védőeszközök hiányának hatására UV-fertőtlenítő állomásokat építettek be kórházakba azért, hogy az N-95-ös

Covid Virus

Foto: 123rf.com

A kutatócsoport a SARS-CoV-2-höz hasonló retrovírust adott három különböző tápközeghez (sejttenyésztő tápközeg, víz, és az emberi nyál mesterséges másolata), és három különböző hullámhossznak tette ki . Az UVC megöli a vírusokat és más mikroorganizmusokat azáltal, hogy károsítja DNS-üket és RNS-üket, amelyek az élet bioorganikus építőkövei.

„A fertőtlenítés hatékonyságát nagymértékben befolyásolja az a tápközeg, ahol a vírus megtalálható“ – mondta Ihr. – „Ugyanazt a dózist, ugyanazt a fényintenzitást és hullámhosszt használtuk, amikor a vírust nyálban, vízben és sejttenyésztő tápközegben szuszpendáltuk, de a hatékonyság teljesen más volt.“

A legjobb eredmények a vizsgálat során a 260 és 280 nanométeres hullámhossz közötti tartományból származtak, amelyet általában a LED UVC lámpákban használnak. A 260 Nanometer alatti hullámhosszok csak lakatlan helyeken alkalmazhatók, mert károsíthatják az emberi bőrt és a szemet.

A kutatás eredményei alapján Ye és csapata olyan LED-fényes fertőtlenítő rendszert tervezett, amely kevésbé károsítja az emberi bőrt. További vizsgálatokat végeznek, mielőtt szabadalmat kérnének rá.

Olvasd el ezt ist!

Még itt van a COVID, de máris megérkezett egy újabb súlyos vírus

Source: Napidoktor by napidoktor.hu.

*The article has been translated based on the content of Napidoktor by napidoktor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!