Kicsinálta az F1 dobogósait a miami verseny

A Forma-1-es Miami Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Torten velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Könnyedén szerezte meg idei harmadik és pályafutása 23. Forma-1-es futamgyőzelmét Max Verstappen a bajnokság történetének első Miami Nagydíján, miután már az első körökben levadászta a Ferrari pilótáit, Charles Leclerc-t és Carlos Sainzot.

„Hihetetlen verseny volt” – kezdte a leintés után Verstappen a korábbi Champ Car- és Nascar-versenyző Willy T. Ribbsnek nyilatkozva.

„Fizikailag megterhelő volt, de izgalmas maradt a végén. Hihetetlenül örülök annak, hogy sikerült nyernem Miamiban, hihetetlen vasárnap volt ez a mi szempontunkból” – tette hozzá szűkszavúan a címvédő holland, aki győzelmével 18 pontosra csökkentette lemaradását Leclerc-rel szemben.

Leclerc szintén kiemelte, hogy fizikailag megviselte őt az 57 körös táv, majd azzal folytatta, hogy „kicsit szenvedtünk a közepes gumikon az első etapban”, ezért előzhette meg őt Verstappen, és ettől fogva nehezebbé vált. „A kemény gumikon viszont versenyképesek voltunk, és a végén egy ponton azt hittem, elkaphatom Maxot, de ma a tempóelőny náluk volt” – jegyezte meg a vb-éllovas.

„Fontosak lesznek a fejlesztések” – hangsúlyozta a Ferrari versenyzője. „Remélem, a következő versenytől sikerül előrébb lépnünk. Eddig izgalmasan alakult a szezon, és ezt jó látni.“

Két nullázás után ismét a dobogón ünnepelhetett Carlos Sainz, pedig saját bevallása szerint még vannak fájdalmai a pénteki balesete miatt. „Már jobban vagyok, de a pénteken történtek egy kicsit még fáj a hátam“ – vallotta be a spanyol. „Keményen küzdöttem, főleg Checóval [Pérez], de a végén nehezen tudtam magam mögött tartani, mivel friss közepes gumikon volt. Végül sikerült, és ez jó eredmény.“

„Összességében nem volt könnyű. Az utóbbi versenyeken voltak gondjaink a gumikkal meleg időjárásban, ezért sokat csúszkáltunk” – értékelt Sainz, aki megjegyezte azt is, hogy erre a harmadik helyre lehet építkezni a folytatásban.


Source: Vezess by www.vezess.hu.

*The article has been translated based on the content of Vezess by www.vezess.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!