Kia Predstavila Niro Plus | Nacionalna Klasa

NAS-SPONZOR

Kia je proširila ponudu modela sa ciljanom upotrebom prezentacijom Nira Plus, automobila koji je prvenstveno namenjen vozačima taksi službi ili servisima za deljenu upotrebu vozila, ali će biti ponuđen i privatnim vlasnicima.

Model je zasnovan na krosoveru prethode generacije i produžen je za 10mm da bi se dobilo više prostora za noge. Najočiglednija promena je povišena linija krova, za 80mm, da bi putnici na zadnjim sedištima dobili više prostora za glave.

Kia je saopštila da će se Niro Plus prodavati na domaćem tržištu Južne Koreje, ali iu inostranstvu. Planirano je da se ovaj komotni krosover prodaje kao plag-in hibridno i električno vozilo. Da bi se maksimizirao unutrašnji prostor, karoserija je povećana, a paneli vrata i sedišta su stanjeni.

Kabina je uglavnom neizmenjena u odnosu na standardni Niro, a promene su svedene na premeštanje unutrašnjih ručki na B stubove i dodavanje svetlosnih deflektora na unutrašnje panele vrata. Za taksi verziju predviđena je ugradnja jednog ekrana koji pokriva funkcije tahografa, taksimetra i navigacije. Potvrđene su i funkcije glasovnih komandi i unapređenja softvera putem interneta.

Kia za 2025. godinu planira potpuno nov model za specifične upotrebe, a do tada će ovaj tržipšni segment pokrivati ​​Niro Plus.


Source: Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com.

*The article has been translated based on the content of Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!