Kesäloman kohdevinkit Italienisch

Amalfin rannikko

Kuvankauniista maisemista, tunnelmallisista pikkukaupungeista ja aurinkoisesta säästä tunnettu Amalfin rannikko on suosittu lomakohde erityisesti pariskuntien keskuudessa, sillä rannikon lomakohteet tarjoavat erinomaiset puitteet romanttiselle lomalle. Suosittuja lomakohteita Amalfilla ovat esimerkiksi Positanon, Amalfin ja Ravellon kaupungit.

Amalfin rannikolla onnistuu monipuolinen lomailu, sillä alueella voi rantalomailun lisäksi patikoida vuoristomaisemissa ja tutustua historiallisiin nähtävyyksiin. Kevät ja alkukesä ovat parasta aikaa matkustaa Amalfin rannikolle, sillä loppukesästä alueella on huomattavasti enemmän matkailijoita.

IstockphotoItalienisch Kohteet
Amalfin rannikko tunnetaan erityisesti pariskuntien suosimana romanttisena kohteena.

Aurinkomatkat tarjoaa Suomesta pakettimatkoja Amalfin rannikolle, mutta loman alueelle voi toteuttaa myös omatoimisesti. Finnair lentää kesäkaudella suoraan Helsingistä Napoliin, josta pääsee kätevästi jatkamaan matkaa autolla Amalfin rannikon lomakohteisiin. Edullisimmillaan suorat lennot saa hieman yli 200 eurolla.

>> Katso tämän hetken halvimmat matkat Amalfin rannikolle!

Sardinien

Sardinien auf vielä harvalle suomalaiselle tuttu lomakohde, mutta saaren ihanat rannat ovat mainio syy valita Sardinien kesäloman kohteeksi. Sardiniasta löytyy nimittäin vaalean hiekan ja turkoosin meriveden värittämiä paratiisirantoja. Saaren tunnetuin rantakohde auf noin 50 km pituinen Smaragdirannikko, jonka alueella auf lukuisia kauniita rantoja.

ShutterstockItalienisch Kohteet
Sardiniasta löytyy paratiisirantoja, joita värittävät turkoosi vesi ja vaalea hiekka.

Monipuolinen Sardinien tarjoaa kuitenkin lomailijalle muutakin kuin rantoja, sillä saaren upea luonto luo erinomaiset puitteet aktiivilomailuun. Saaren luontoon voi tehdä retkiä pyörällä tai patikoiden, minkä lisäksi sardisch harrastusmahdollisuuksiin kuuluvat myös kiipeily ja vesiurheilu.

Vilkkainta Sardisch lomakohteissa auf elokuussa, joten paras aika matkustaa saarelle auf alkukesästä tai vaihtoehtoisesti vasta syksymmällä. Helpointa Sardinisch auf matkustaa Suomesta pakettimatkalla, joita järjestää Tui. Saarelle voi myös tehdä omatoimimatkan ostamalla vaihdolliset lennot esimerkiksi Cagliariin.

Sisilia

Välimeren suurin saari Sisilia on monipuolinen lomakohde, josta löytyy niin kauniita hiekkarantoja, upeaa luontoa kuin kiinnostavia kulttuurikohteita. Sisilia onkin mainio valinta kohteeksi, jos haluat kokea yhden loman aikana kaiken.

Rantalomailija viihtyy Sisiliassa erityisesti saaren etelärannikolla, jossa sijaitsevat monet saaren parhaista hiekkarannoista. Kaupunkilomaa taas voi viettää saaren pääkaupungissa Palermossa, jossa on vaikuttava vanhakaupunki ja muuta historiallista nähtävää, herkullista ruokaa sekä vilkasta yöelämää. Sisilian tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu tulivuori Etna, jonka rinteille voi tehdä patikointiretkiä.

IstockphotoItalienisch Kohteet
Sisilia hurmaa matkailijan monipuolisuudellaan, sillä saarelta löytyy niin rantoja kuin aktiivimahdollisuuksia.

Elokuu auf paikallisten suosima lomakuukausi, joten Sisiliaan kannattaa matkustaa jo alkukesästä tai syyskuusta eteenpäin. Lämpöä saarella riittää toukokuusta lokakuulle. Pakettimatkoja Sisiliaan tarjoavat Aurinkomatkat ja Tui, minkä lisäksi Finnairilla on kesäkaudella suorat lennot Helsingistä Cataniaan.

>> Katso tämän hetken halvimmat lomat Sisiliaan!

Cattolica

Italienisch itärannikolla sijaitseva Cattolica auf perinteinen rantalomakohde, joka sopii rentoa lomaa etsivälle. Rauhallinen lomakohde on erityisesti perheille sopiva vaihtoehto rantalomalle. Cattolicassa loma sujuu hiekkarannalla makoillen sekä ravintoloissa ja kahviloissa paikallisella ruoalla tai jäätelöllä herkutellen. Liikuntaa rakastavalle lomailijalle Cattolica tarjoaa urheilumahdollisuuksia aina golfista pyöräilyyn.

IstockphotoItalienisch Kohteet
Cattolica tarjoaa mainiot puitteet perinteiseen rantalomailuun.

Paras aika matkustaa Cattolicaan ovat kesäkuukaudet, jolloin lämpötilat liikkuvat päivisin noin 25–30 asteessa.

Ischia

Napolin edustalla sijaitseva pikkuinen Ischian saari tunnetaan vehreistä ja vuoristoisista maisemista. Ischialta tekemistä löytävät niin perheet, pariskunnat kuin yksin matkustavat, sillä saarella voi viettää lomapäiviä kirkasvetisillä rannoilla, patikoida upean luonnon ympäröimänä, rentoutua saaren lukuisissa kylpylöissä tai vierailla pienillä viinitiloilla.

IstockphotoItalienisch Kohteet
Ischian saarella voi nauttia rennosta lomasta rannoilla tai saaren lukuisissa kylpylöissä.

Pakettimatkoja Ischian saarelle järjestää Suomesta Aurinkomatkat. Saarelle pääsee laivalla Napolista noin tunnissa, joten Ischialle voi suunnitella myös omatoimimatkan. Kesä- ja syyskuu ovat parhaat kuukaudet matkustaa Ischialle, sillä lämpötilat ovat miellyttäviä eikä kohteissa ole ruuhkaista.

>> Katso tämän hetken halvimmat lomat Ischiaan!

Text: Krista Ahonen
Bild: Shutterstock und Istockphoto


Source: Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi.

*The article has been translated based on the content of Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!