Kako lampe od himalajske soli deluju na organizam?

U poslednje vreme mnogo se priča o posebnim lampama koje su napravljene od himalajske soli, a stručnjaci tvrde da su veoma lepe i praktične.

Mnogi tvrde da su ove lampe mnogo više od kotze dekoracije i da bi ih trebalo staviti u svaki dom zbog lekovitih svojstava koje poseduju. Dobro je poznato da je himalajska so prilično drava, a istraživanja su pokazala da sadrži čak 84 različita elementa koji uključuju minerale, tragove minerala i mikrominerale. Samo neki od njih su bakar, jod, magnezijum, cink i selen…

Kako lampa funkcioniše

4600383562_f28216f6d4_z

Ova lampa je napravljena od ručno naseckanih komadića himalajske soli, u njoj se nalazi jedna sijalica koja kad se upali zagreva so što podstiče emitovanje negativnih jona poput onih koji se mogu naći u okeanu, za vreme oluje iu velikim vodopadima. Negativni joni dokazano uklanjaju prašinu, polen, perut, dim cigareta, bakterije i neutrališu pozitivne jone koje proizvode monitori, televizori i ostali električni uređaji.

Ova lampa može biti od posebne koristi za sve one koji imaju decu koja pate od raznih alergija, a dokazano je da duvanski dim, polen, prašina i ostali alergeni zagađuju vazduh u zatvorenim prostorijama i mogu izazvati mnoge bolesti pa čak i depresiju. Kad su pak u pitanju pozitivni joni dokazano je da oni povećavaju nervozu, migrene, umor, negativno raspoloženje te usporavaju proces ozdravljenja od mnogih bolesti.


Source: LifePress magazin by lifepressmagazin.com.

*The article has been translated based on the content of LifePress magazin by lifepressmagazin.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!