Kako efektivno i efikasno da upravlјate pratiocima na Instagram-u –

Pitate se kako da upravlјate vašim pratiocima na Instagram-u? Niste sigurni šta uopšte znači upravlјati vašim pratiocima na Instagram-u? Došli ste na pravo mesto.

U svakoj tradicionalnoj priči od siromaštva do bogatstva, postoji deo gde heroj širom otvorenih očiju dobija provenu stvarnosti: oni gledaju u njihovo moćno kralјevstvo, preplavlјeni carstvom na kojoj su izgradnji toliko naporno radili. U 2022. heroj ste vi, a imperija kojom vladate (ma koliko velika ili mala) je vaš Instagram nalog.

Za brendove i kreatore hrabrog srca koji se dave u privatnim porukama, ne mogu da prate komentare ili su generalno pod stresom njihove publike, evo naših najbolјih saveta bez muke za upravlјanje pratiocima na Instagram-u .

Ovaj post nije o tome kako da dobijete više pratilaca na Instagram-u, iako će ovi saveti imati za rezultat solidnu praksu na društvenim medijima, koja nikada ne šteti vašem rastu. Hajde da poènemo.

11 saveta za efikasno i efektivno upravlјanje pratiocima na Instagram-u
1. Upoznajte vašu publiku

Poznavanje vaše publike je prednost, bez obzira na to koji aspekt vašeg učinka na društvenim mrežama pokušavate da pobolјšate. Koristite Instagram-ovu analitiku da odredite ko su vaši pratioci – možete da vidite lokaciju, starosnu grupu i polnu analizu vaše publike.

Osim toga, odvojite malo vremena da uradite detalјnije istraživanje o vašim pratiocima – posebno o onima koji vam šalјu privatne poruke, komentarišu vaše postove ili odgovaraju na vaše priče (mi volimo lajkove, ali ne zahtevaju toliko energike kao pažlјivo angažuju su oni na koje želite da se fokusirate). Ne morate da u potpunosti pratite svakog pratioca, ali opšta ideja će pomoći da se ova emisija pokrene.

Ako ne dosegnete publiku do koje želite da doprete, pokušajte da uradite analizu konkurencije i uporedite vaš nalog sa nalogom koji ima veliki uspeh u vašoj industriji (na primer, kompanija koja se bavi proizvodnjom blokova igračaka bi mogla da uradi analizu konkurencije sa Lego-ovim Instagram -om).

2. Postujte zanimlјiv sadržaj

Kada uhvatite vašu publiku, poželećete da objavite stvari koje im se dopadaju – kao u, lajku lajk. Ich komentarišu. Ich lösche. Lakše je pratiti vaše pratioce kada imate neprekidan razgovor.

Pokrili smo kako da dobijete više lajkova i kako da dobijete više pratilaca na Instagram-u, a jedna od klјučnih strategija za oboje je objavlјivanje sadržaja sa kojim gledaoci žele da komuniciraju. Visokokvalitetne fotografije, različite vrste postova (jedna stvar svakog dana je zamorna) i objavlјivanje pravovremenog sadržaja su prednosti kada je u pitanju angažman.

Ponekad je jednostavno rešenje najbolјe rešenje: ako želite angažman, možete da ga zatražite. U ovom postu, Instagrammer Kellie Brown isprobava različite pare naočara za sunce i traži od vaših pratilaca da komentarišu koje su im najdraže.

3. Odgovorite na kommentare i privatne poruke odmah

Odgovaranje na komentare i privatne poruke na vreme izgleda dobro za vaš brend. Još bolјe, podseća vašu publiku da ste više od brenda: ponekad, slanje poruke putem društvenih medija može da se oseća kao da vičete u ambis, a utešno je dobiti brz – i koristan – odgovor.

Instagram-Profil Raven Read-a je dobar primer ove interakcije. Ponekad brend odgovara na pitanje informativnim odgovorom. Drugi put, deli uzbuđenje njegovih pratilaca komentarisanjem (čak i nekoliko emodžija će biti dovolјno). I često, brend jednostavno voli komentare pratioca.

4. Zakačite vaše omilјene komentare

Često je gornji komentar koji se pojavlјuje na Instagram post-u različit za svakog korisnika: to može da bude komentar sa najviše lajkova ili komentar koji je napravio njihov prijatelј. Kačenjem komentara, trajno ga činite prvim komentarom za celu publiku.

Kako da zakačite kommentar auf Instagram-u

Da biste zakačili kommentar na Instagram, prvo dodirnite ikonu komentara na vašem postu. Zatim dođite do komentara koji želite da zakačite i prevucite prstom nalevo na njega. Pritisnite ikonu sličice da biste zakačili komentar na vrh vaše objave.

Ovu funkciju možete da koristite kao mini stranicu sa čestim pitanjima: zakačite često postavlјano pitanje i odgovorite na njega sa odgovorom. Na taj način vaši pratioci će ga prvi videti.

5. Koristit sačuvane odgovore

Ako otkrijete da dobijate iste vrste pitanja iznova i iznova u vašim privatnim porukama, Instagram ima ugrađenu funkciju koja vam olakšava da odgovorite. Funkcija Gespeicherte Antwort je prečica na tastaturi koju možete da podesite da brzo odgovorite na jednostavne upite.

Kako da podesite Saved Replies na Instagram-u

Prvo, uverite se da koristite Instagram za posao ili Instagram za kreatore. Na vašem profilu pritisnite dugme menija u gornjem desnom uglu ekrana.

Wählen Sie Einstellungen, zatim Creator, pa Saved Reply. Izaberite prečicu za vaš odgovor – kada ovo unesete, Instagram će automatski da popuni tekstualno polјe vašom unapred određenom porukom.

6. Koristite Hootsuite-ovo prijemno sanduče za upravlјanje komentarima i privatnim porukama

Možete sami da upravlјate komentarima i privatnim porukama ili koristite alatku kao što je Hootsuite-ovo prijemno sanduče. Hootsuite će automatski da arhivira sve komentare i privatne poruke (sa svih vaših platformi društvenih medija) na jedno mesto, što olakšava sortiranje, odgovaranje i upravlјanje vašim javnim i privatnim interakcijama.

Takođe možete da koristite prijemno sanduče Hootsuite-a da podesite sačuvane odgovore.

7. Ograničite Trolove, Spam und Bot-Ove

Ah, ich evo nas: najgori deo društvenih medija (osim 5-minutnih rukotvorina, možda). Ne samo da su trolovi i spam dosadni za suočavanje, već će i negativno uticati na iskustvo vaših pratilaca i percepciju vašeg brenda.

Da biste bili sigurni da je vaš Instagram sadržaj pozitivno iskustvo za sve, možete da:

 • Često moderirajte komentare i izbrišite sve koji troluju vaš nalog ili sumnjate da potiču od bot-ova.
 • Prijavite te korisnike.
 • Kreirajte politiku društvenih medija tako da tim vašeg brenda zna kako da reaguje na trolove.

Instagram vam omogućava da automatski sakrijete uvredlјive komentare. Da biste to uradili, potrebno je:

 1. Idite na podešavanja naloga.
 2. Dodirnitischer Datenschutz.
 3. Dodirnite versteckte Wörter.
 4. Izaberite koje kontrole komentara želite da podesite.

Postoji i opcija ručnog filtera, gde možete da unesete koje reči ili fraze konkretno želite da sakrijete, na istoj stranici. Možete da blokirate komentare određenih korisnika na sledeći način:

 1. Idite na podešavanja naloga.
 2. Dodirnitischer Datenschutz.
 3. Dodirnit-Kommentare
 4. Unesite imena naloga sa kojih želite da blokirate komentare.
8. Optimizujte vaš nalog za prodaju i korisničku podršku

Ako koristite vaš Instagram nalog za posao, pružanje dobre korisničke usluge čini svu razliku (niko ne voli da bude nejasan, bilo da se radi o lјubavnom interesu ili brendu). Brzo odgovorite na upite, obezbedite resurse i odgovore na često postavlјana pitanja i učinite iskustvo vaših pratilaca što bezbolnijim.

A a ko prodajete proizvode na uslugama, zašto ne biste preneli iskustvo kupovine na Instagram? Optimizacija vašeg naloga za društvenu trgovinu može da omogući iskustvo kupovine bez problema za vaše klijente – i veću potencijalnu prodaju za vas.

Koristite Instagram prodavnice za prodaju vaših proizvoda

U maju 2020. Instagram je predstavio Instagram Shops – funkciju društvene trgovine u aplikaciji za trgovce na malo. Omogućava potencijalnim kupcima da jednim dodirom pristupe proizvodima koje objavlјujete, a da oni ne moraju da pronađu proizvod na vašem web sajtu za e-trgovinu.

Ovako je brend odeće Lisa Says Gah postavio njegovu Instagram prodavnicu:

Koristite platformu za razmenu poruka sa klijentima da biste upravlјali čestim pitanjima

Kao menadžer društvenih medija, biti na Instagram-u non-stop nije razumno (ili zdravo). Ali kupci iz različitih regiona i vremenskih zona mogu da pokušaju da stupe u kontakt sa vama u različito doba dana.

Platforme za razmenu poruka kupcima za trgovce na malo kao što je Heyday nude alatke jednostavne za korišćenje za upravlјanje komunikacijom sa vašom publikom i potencijalnim potrošačima. Heyday je AI Chatbot za trgovce koji povezuje vašu online prodavnicu sa vašim kanalima društvenih medija. Omogućava vam da automatizujete čak 80% razgovora za korisničku podršku. Kada vam se klijenti jave na društvenim mrežama sa pitanjima u vezi sa vašim inventarom ili praćenjem porudžbina, chatbot im pomaže u realnom vremenu (i prosleđuje složenije upite vašem timu za podršku).

Navedite više informacija na vašem linku u biografiji

Veza u vašoj Instagram biografiji je prvo mesto na koje će vaši pratioci otići kada žele da saznaju više o vašem brendu.

Koristite tu vezu mudro tako što ćete postaviti stablo veza koje usmerava vašu publiku na resurse van Instagram-a (na primer, web sajt vaše kompanije, blog, nalozi drugih društvenih medija kao što su Facebook ili TikTok, ili pravovremeni događaji i lanizsiranje novih pronje) .

9. Pratite rast pratilaca – ich zabeležite odgovarajući sadržaj

Budite u toku sa onim što vaši pratioci vole koristeći analitičke alate.

Instagram analitika može da vam pomogne da odredite ko je vaša osnovna publika, kao i da pratite nove pratioce. Instagram-ovi uvidi ističu korisne podatke, uklјučujući:

 • Demografiju pratilaca
 • Interakcije sa vašim nalogom svakog dana u nedelјi
 • Koliko naloga je pronašlo vaš Instagram nalog
 • Koliko klikova vaša veza u biografiji ima sa Instagram-a

Takođe možete da koristite podatke da biste pratili koji sadržaj najviše privlači vašu publiku. Pogledajte da li postoji obrazac između porasta broja vaših pratilaca i objavlјivanja određene vrste sadržaja. Na primer, da li se vaše praćenje povećava kada koristite geografske oznake, ankete ili video? Šta je sa Reels? Kada utvrdite koji sadržaj najbolјe funkcioniše, napravite plan objavlјivanja da biste iskoristili te vrste postova.

Hootsuite je alatka za upravlјanje društvenim medijima koja nudi zakazivanje Instagram postova i priča i Instagram analitiku na jednoj kontrolnoj tabli. (San, zar ne?) Jedinstvena kontrolna tabla Hootsuite Analytics vam omogućava da dublјe zaronite u vaše Instagram podatke, pokazujući vam informacije uklјučujući:

 • Prethodne podatke
 • Vaše vreme odgovora u razgovorima sa korisničkom službom
 • Rangiranje komentara na Instagram-u prema pozitivnim ili negativnim osećanjim
10. Odlučite kada ćete da pratite ili prestati da pratite druge naloge

Praćenje nije uvek dvosmerna ulica: vaš brend ne bi trebalo da prati svaki nalog koji vas prati.

Da biste bili sigurni da pratite naloge koji su korisni za vaš brend, uzmite u obzir:

 • Kreiranje smernica za brend. Jasno ocrtajte u strategiji društvenih medija vašeg brenda šta čini nalog vrednim praćenja vašeg brenda. Na Primer, da li uzimate u obzir lokaciju? Veličinu naloga koji prati? Da li pratite samo naloge koji komentarišu vaše postove i koji imaju javne profile?
 • Korišćenje Instagram funkciju Save. Ovo će da pomogne vašem brendu da prati koji nalozi najviše komuniciraju sa vašim nalogom i sa kojim nalozima treba da komunicirate zauzvrat.
 • Potencijal za saradnju. Prateći druge brendove ili impactre na društvenim mrežama, možete da započnete razgovor o zajedničkom radu.

Takođe postoje prednosti čišćenja list pratilaca, uklanjanja botova i duh naloga i blokiranja trolova i spamera. Da biste efikasno upravlјali pratiocima na Instagram-u, možete da koristite aplikacije za čišćenje liste pratilaca i pomoći će vam da odredite koje naloge da pratite.

Mass Unfollow za Instagram, na primer, je aplikacija koju možete da koristite za masovni prestanak praćenja naloga koji više nisu korisni vašem brendu i masovno blokiranje pratilaca ako primetite neželјene naloge.

11. Napravite istaknute stavke za nove pratioce

Instagram Story istaknuti detalјi su jednostavan način da prenesete informacije vašim novim pratiocima: oni su obično jedna od prvih stvari koje će da provenre kada posete vaš profil.

Napravite privlačne, vizuelno prijatne naslovne tačke i jasno nazovite svaki istaknuti deo (na primer, FAQ za često postavlјana pitanja).

wurde zuletzt geändert: von


Source: ITNetwork by www.itnetwork.rs.

*The article has been translated based on the content of ITNetwork by www.itnetwork.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!