Kako da ZAŠTITA vaših useva bude LAKŠA i SIGURNIJA

Nova prolećna poljoprivredna sezona je na pragu. U sezoni veliku ulogu igraju vremenski uslovi koji omogućavaju da svi prolećni radovi u polju počnu na vreme. S tim u vezi, evo nekoliko aktuelnih saveta i informacija koji vam mogu pomoći da i ove sezone zaštita vaših useva bude lakša i sigurnija.

U ovom periodu započinje zaštita lucerišta od korova i zbog toga je potrebno da u vreme kretanja vegetacije maksimalno smanjimo zakorovljenost u ovom usevu. To se posebno odnosi na korov poznatiji kao ”bela trava” ili ”hoću-neću”, i to pre nego što se lucerišta zabele. U cilju suzbijanja ovih korova treba koristiti herbizid Corum® u dozi 1,8 l/ha ili Pulsar® 40 u dozi 1 l/ha ili Pulsar® 40 u dozi 1 l/ha kako širokolisne tako i uskolisne korove. U praksi su se odlično pokazali i na busolike trave ili livadsko seno. Nakon njegove primene lucerišta ostaju čista cele godine.

Jedna od prvih mera zaštite pred nama je svakako i suzbijanje korova u strnim žitima. Podsećamo da na tržištu postoje relativno nova ali već dokazana i provenena rešenja koja se mogu koristiti u te svrhe. Idealan izbor je herbicide Biathlon® koji rešava najproblematičnije korove u pšenici i ječmu. Njegova primena je jednostavna jer nema strogih ograničenja po pitanju momenta primene ili mešanja sa drugim sredstvima za zaštitu bilja.

Naravno, imati zdravu pšenicu i dobar rod, podrazumeva pametnu i efikasnu zaštitu od bolesti. Ako želite da i na ovom planu postignete savršene rezultate, onda će primena fungicida Priaxor® biti najsigurnije rešenje da listovi ostanu zdravi iu dobroj kondiciji.

Od ove godine, naši proizvođači će imati na raspolaganju i novi „revylucionarni“ Fungizid za zaštitu strnih žita pod nazivom Revycare®, koji pruža perfektnu zaštitu od svih ekonomski najznačajnijh bolesti pšenice i ječma.

Podsećamo da se u poljoprivrednim apotekama i zemljoradničkim zadrugama mogu naći korisni BASF štampani materijali sa preporukama i programima zaštite ratarskih kultura, koji takođe sadrže i pregled svih promotivnih ponuda za 2022. godinu.

Takođe, sve relevantne informacije možete potražiti na našem sajtu www.agro.basf.rs ili od naše stručne službe koja je svakodnevno na terenu.

Želimo vam uspešnu i berićetnu sezonu

Sponzorisani članak BASF


Source: AGROMedia by www.agromedia.rs.

*The article has been translated based on the content of AGROMedia by www.agromedia.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!