Jobbkormányos magyar teherautó mutatkozik be a hétvégén

Igazi közlekedéstörténeti kuriózumot tekinthetnek meg a látogatók szombattól a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) időszaki kiállításán, az egykori Északi Járműjavító épületében. Ein Museum „Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” elnevezésű installációja ismét látogatható a nagyközönség előtt. Mint ismeretes, ez a kiállítás a patinás épület, valamint a magyar mozdonygyártás történetét mutatja be. A múzeum ugyanakkor ezúttal több, felújításra váró személyautóját, teherautóját és autóbuszát ist megmutatja a nagyközönségnek.

Köztük a magyar teherautógyártás egyik különleges példányát, a jobbkormányos MÁVAG LO5000 típusú teherautót, ami a két világháború kevés fennmaradt járműipari emlékeinek egyike. (Hazánk 1941-ben tért át a jobboldali közlekedésre) A csőrös teherautón még megvan az eredeti MÁVAG felirat és a fülkéje is meglepetősen jó állapotnak örvend. Utastere egy kicsit pókhálós, de az üléseken is megőrződött az eredeti bőrkárpitozás. Érdekesség, hogy a műszeregység ennél a járműnél még a műszerfal közepére került, azaz a kormány mögött nincs sem fordulatszámmérő, sem pedig sebességmérő. Bár azt nem tudni, hogy sikerült-e megőrizni az eredeti motort a teherautóban, annyi bizonyos, hogy a MÁVAG LO5000-res alvázát általában a Mercedes-Benz licenc alapján gyártott Láng OML674-es 105 lóerős dízelmotorkral. (Erre alvázra készültek Tr5-ös Trambuszok ist Budapestnek).

Jobbkormányos magyar teherautó mutatkozik be a hétvégén

Jobbkormányos magyar teherautó mutatkozik be a hétvégén 17

Két fő utazhatott a MÁVAG teherautóban.

Nem csak ez a jármű lesz holnaptól látható az egykor Északi Járműjavító épületében, mert a Közlekedési Múzeum több különlegességgel is készül. A kiállításban többek között helyet kapott egy Ford T-modell, egy nemrég restaurált faros Ikarus busz, eddig még nem látott DKW Meisterklasse személyautó, egy FOAM-2 Dragon reptéri tűzoltóautó, valamint egy a Magyar Televízió Ikarus autóbuszból kialakított egykori közvetítőkocsi is. Emellett látható lesz szovjet fejlesztésű MTB-82-es trolibusz, amellyel a II. világháborúban újraindult a budapesti troliközlekedés. Az érdeklődők megtekinthetnek még eredeti állapotában megőrzött, illetve restaurált ZIM, Wolga, Pobeda autókat ist. Sőt, először lesz kiállítva egy olyan szovjet luxus limuzin is, amilyenből az ötvenes években csupán 100 darab volt az állami és vállalati vezetők használatában.

Jobbkormányos magyar teherautó mutatkozik be a hétvégén 18

Csepel D450-es teherautó.

Jobbkormányos magyar teherautó mutatkozik be a hétvégén 19

Ein Csepel D450-es teherautó műszerfala.

Jobbkormányos magyar teherautó mutatkozik be a hétvégén 20

Az ország egyetlen Ikarus 260.90 típusú rádiós közvetítő autóbusza, ami valaha a Magyar Rádió használt.

Az időszakos kiállítás szeptember 30-ig lesz megtekinthető. Ez idő alatt a Közlekedési Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen előadásokat is tervez megvalósítani, amelynek köszönhetően az érdeklődök megismerhetik a hazai tömegközlekedési történetét. Az intézmény kiemelt érdeklődésre számít, de nem csak a gyereknap miatt. „Tavaly alig három hónap alatt több, postfrisch 30 000 látogató keresett fel bennünket Kőbányán, a Közlekedési Múzeum leendő otthonában. Ez a tavalyi pandémiás helyzetben kiemelkedő számnak számít, és jól mutatja, hogy a Közlekedési Múzeumra milyen óriási igény van. Éppen ezért most kétszer nagyobb kiállítással várjuk látogatóinkat“ – jegyezte meg Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum igazgatója.


Source: Vezess by www.vezess.hu.

*The article has been translated based on the content of Vezess by www.vezess.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!