Le nekaj dni je minilo od incidenta v palestinskem startedskem taborišču v Džalilu, kjer je bila med izraelsko racijo ustreljena novinarka Al Jazeere Sirin Abu Akleh, ki je po pričevanju njenega novinarskega kolega na vidnem mestu nosila vse novinarske oznake. A Izraelci, ki so sprva želeli odgovornost za smrt novinarke želeli pripisati drugi strani, niso dali miru niti mrtvi. Na pogrebni slovesnosti, ki se je odvijala v starem Jeruzalemu, so izraelske sile na žalujoče Palestince udarile z granatami.

Palestinski viri so poročali o 33 ranjenih, na posnetkih Al Jazeere pa je celo viden trenutek, ko so krsto ubite novinarke njeni prenašalci zaradi pretepanja skoraj izpustili po tleh.

Medtem so iz medijske hiše, za katero je poročala ubita novinarka, napad ostro obsodili. »V incidentu, ki je prekršil več načel in mednarodnih zakonov so Izraelske okupacijske sile napadle Francosko bolnico v Jeruzalemu in že na začetku žalnih obredov napadle žalujoče. Pri tem so se spravili nad nosilce krste pokojne«, so opisali. »Al Jazeera najostreje obsoja tako nasilje, izraelsko vlado pa poziva k odgovornosti za varnost vseh žalujočih in družine naše kolegice Shireen,« so še zapisali pri Al Jazeeri in dodali, da jih tovrstno nasilje »ne more odvrniti od poslanstva, da govorimo resnico«.