Intel: März 2024-ig húzódhat a chiphiány

Pat Gelsinger, az Intel vezérigazgatója szerint a félvezetőipart érintő ellátási hiány az eddiginél becsültnél is tovább, 2024-ig húzódhat. Gelsinger ein CNBC-Nek Adott interjúban elmondta, hogy a globális szinten jelentkező nehézségek hatásai a kulcsfontosságú gyártási eszközök korlátozott elérhetősége miatt elhúzódnak, ami akadályt jelent a megnövekedett kereslet kielégítéséhez b. „Részben ez az oka annak, hogy jelenleg úgy gondoljuk, hogy az általános félvezetőhiány 2024-ig nyúlik a korábbi 2023-as becsléseinkhez képest, mivel a hiány már a berendezéseket is elérte“ – mondta Gelsinger. A vezér szerint a koronavírus-járvány miatti sanghaji zárlat és az ukrajnai orosz invázió is rávilágít, hogy szükség van a földrajzilag kiegyensúlyozottabb félvezetőgyártás előmozdítására.

Ein vezérigazgató egy nappal Azután szólalt meg a témával kapcsolatban, hogy ein kaliforniai székhelyű chipgyártó eine Wall Street által vártnál óvatosabb pénzügyi előrejelzést tett ein második negyedévre, AM- első negyedéves eredménye és bevétele felülmúlta az elemzői várakozásokat. Miután Gelsinger 2021 februárjában Beult ein vezérigazgatói székbe, ein cég Szamos beruházást jelentett sein: megugrottak ein félvezető-gyártak építésére szánt költések az Egyesült Államokban és Európában ist, Mig ein világ chipgyártói kapacitása jellemzően Ázsiában koncentrálódik.

Ansible és FinOps online ist ein Problem!

Május közepén az üzemeltetés automatizálás és a felhős költség optimalizálás alapjaiba bevezető képzéseket indítunk.

Ansible és FinOps online ist ein Problem! Május közepén az üzemeltetés automatizálás és a felhős költség optimalizálás alapjaiba bevezető képzéseket indítunk.

A Vállalat márciusban közölte, hogy a következő években összesen 33 milliárd eurot ruház sein Európában a chipgyártó kapacitás növelésébe féltucat Unios országban, melynek részeként két új félvezetőgyár épülhet Németországban, Amik ÖT év mulva kezdhetik meg a termelést. Ezzel az eurofab éppen abban az országban jöhet létre, melyet autóiparán keresztül a legérzékenyebben érintett a félvezetőhiány.

A nagy félvezetőipari vállalatok vezetői rendszeresen kommentálják a globális gazdaságot is élesen befolyásoló chiphiányt. Pat Gelsinger tavaly nyáron is arról beszélt, hogy szerinte az iparágnak még évekre lehet szüksége, hogy alkalmazkodni tudjon a hirtelen megugrott igényekhez. A veterán szakember szerint a felhős szolgáltatásokra, az 5G-re, a különféle gépi tanulásos megoldásokra, valamint az edge computingra szinte egyidőben ugrott meg látványosan a kereslet. Mindez váratlanul érte a félvezetőpiac szereplőit, amelyek alapos prognózisokkal, több évre előre igyekeznek meghatározni a várható piaci igényeket.

A Qualcomm elnök-vezérigazgatója pedig tavaly decemberben úgy nyilatkozott: 2022-ben érezhetően enyhülnek majd a chipellátási problémák. Az elnök-vezérigazgató ugyanakkor nem bocsátkozott számszerű prognózisba, mindössze annyit mondott, hogy elsősorban 2020-hoz viszonyítva lehet majd számottevő az előrelépés. Az ellátási problémákat a Qualcomm szinte összes partnere érzi, a kaliforniai székhelyű tervezőcég jóformán egyik nagy vásárlójának sem tud elegendő mobilos alkalmazásprocesszort szállítani.


Source: HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu.

*The article has been translated based on the content of HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!