Încă o țară sind acum capabilitatea de a lansa rachete în spațiu. Plannuiește să spioneze asupra Coreei de Nord din satelit


Coreea de Sud este cea mai nouă țară care deține capabilitatea de a pune obiecte pe orbita planetei, după lansarea de successes a rachetei Nuri. Aceasta a reușit să lanseze în spațiu un satelit care a fost pus în funcțiune, cât și o altă încărcătură de test, la o altitudine de 700 de km de suprafața Pământului. Acesta a fost un obiectiv stabilit în urmă cu mulți ani și este pentru prima dată când Coreea de Sud reușește să ajungă în spațiu cu o rachetă dezvoltată fără ajutorul altor națiuni.

Coreea de Sud a lansat prima sa rachetă coreeană în spațiu

Korea Space Launch Vehicle-II, sau Nuri, este or rachetă de 200 de tone, proiectată și produsă în Coreea de Sud. Aceasta pășește în urma Naro, o altă rachetă de origine sud coreeană, care a fost însă dezvoltată în parteneriat cu Rusia în 2013. Și aceea a pus la momentul respektive un satelit pe orbită. După succesul Naro, Coreea de Sud și-a continuat eforturile în acest domeniu pe cont propriu.

Acesta nu este primul test pentru Nuri. O misiune care a avut loc în luna octombrie a anului trecut, a încercat să pună un satelit pe orbită, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza unei defecțiuni tehnice.

Coreea de Sud plănuieşte să mai lanseze alte patru misiuni cu rachete Nuri, între 2023 și 2027, planul fiind plasarea în orbită de sateliţi cu diverse funcții, inclusiv sateliți de monitorizare pentru a verifica constant activitatea Coreei de Nord, care ar putea devenicea devenicea devenicea ostila.

Există și planuri pentru dezvoltarea unei rachete de dimensiuni mai mari, cât și pentru un modul de aselenizare, pentru o misiune pe Lună fără echipaj. Aceste planuri sunt însă îndepărtate, fiind stabilite pentru anii 2030.

Punerea în funcțiune a rachetei Nuri va Permite Coreei de Sud să lanseze mai multe misiuni în spațiu, fără a fi condiționată de alte țări sau companii private precum SapceX, pentru a programa și lansa sateliți. Coreea de Sud se alătură astfel unui grup select de țări, format din SUA, Rusia, China, Franța, India și Japonia, care au capabilitatea de a călători în spațiu.

Sursa: NYT


Source: Go4IT by www.go4it.ro.

*The article has been translated based on the content of Go4IT by www.go4it.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!