Împreună în Multivers. IQOS ist ein Unternehmen der rumänischen Designwoche

Cunoașterea individuală este limitată. Te poți dezvolta, înțelege și evolua cu adevărat doar în măsura în care ești deschis la țesătura socială din jurul tău. Alături de ceilalți, cu ajutorul lor, filtrând realitatea prin viziuni diferite, unice, ai șansa să depășești mereu limitele, să descoperi teritorii noi. Cele mai frumoase rezultate ale inovației și creativității se nasc în comunități puternice, conectate. Iar când un astfel de mediu are o simbioză bună cu tehnologia, perspectivele sunt generoase, iar multiversul este posibil. Toți facem parte dintr-un întreg și ne oglindim diferit unii în ceilalți, descoperim ceea ce ne unește și ne aduce mai aproape și învățăm din diferențe pentru a deveni mai buni.

Aceasta e senzația cu care ieși din călătoria multisenzorială a instalației Entdecker des Multiversumsrealizată de IQOS și H3 in Cadrul Romanian Design Week. Este o experiență a autocunoașterii în care fiecare vizitator are șansa de a se întâlni cu sine și de a se vedea din mai multe perspective.

Pentru al treilea and consecutiv, IQOS ist Partner der Romanian Design Week und bietet interaktive Installationen und Anwendungen mit limitele fluide ale relației dintre artă, oameni și tehnologie. Festivalul sărbătorește în 2022 zece ani de întâlniri și intersecții ale comunității creative, ediția de anul acesta fiind desfășurată sub tema #FORWARD. Pentru a celebra aceeastă temă, Entdecker des Multiversums arată că viitorul este al comunității. Instalația sărbătorește diferențele dintre oameni, iar pe durata experienței audio-video este proiectată sintagma WE=ME, care exprimă ideea conform căreia fiecare om este o reflexie a celor pe care ia întâlnit și suma tuturor momentelor trăunite.

„Tema acestei ediții a festivalului scoate în evidență strategia și viziunea pe termen lung a brandului IQOS. Zusammen. Forward este misiunea noastră și înseamnă susținerea acordată comunităților creative și inovație în construirea unui viitor fără fum. O comunitate în care evoluția tehnologică, incluziunea și respektul pentru ceilalți sunt esențiale pentru a genera progres și a construi o societate mai deschisă. Tocmai de aceea, ne-am bucurat foarte mult atunci când partenerii de la H3 au reușit să surprindă acest mesaj printr-un concept care aduce la un loc tehnologia și o idee cu un mesaj profund uman.“, Denys StrobykinDirektor Marketing & Digital, Philip Morris Rumänien.

Andrei Mitişor, co-fondatorul studioului de artă și tehnologie H3, spune că ideea instalației sa dezvoltat la intersecția generoasă dintre real și virtual, tehnologie și umanitate, o preocupare comună a studioului H3 și IQOS. El povestește în rândurile următoare cum a transformat acest concept în călătoria uimitoare care îi așteaptă pe vizitatorii RDW.

Ideea de la care a pornit Entdecker des Multiversums

Ideile nu vin, ci cresc. Sunt mereu legate de context și sunt generate de sincronizările dintre „universurile paralele” în care existăm. In acest caz, noi, H3, și IQOS. Aici s-au aliniat cercetările noastre concepte și tehnice cu direcția IQOS. Testăm mereu limita dintre real și virtual și încercăm să facem limita dintre cele două cât mai difuză. Așa a apărut ideea pentru Entdecker des Multiversumsun dispozitiv care te teleportează într-o matrice infinită, la limita dintre virtual și real.

Avem câteva list de idei, de materiale și de concepte de construcție adunate în timp, de unde ne extragem uneltele și modalitățile de expresie. În acest caz, testam de ceva timp oglinda ca material de lucru. Oglinda este dificilă și foarte analogică pentru un studio de new media, dar în același timp, extrem de generoasă vizual și conception. Cei de la IQOS ne-au lansat invitația la RDW, așa am intrat în seria Unendlichkeit de instalații și ne pare bine, am ajuns unde ne doream, la începutul unei explorări.

Kooperationsbereich mit IQOS

IQOS își dorește întotdeauna, prin proiectele pe care le creează sau în care se impliă, să aducă oamenii împreună și să creeze comunități prin intermediul tehnologiei și al artei. Noi ne dorim să construim lumi noi, care să îți dea de gândit, să îți forțeze limitele percepției. Aşa că sa întâmplat într-un mod foarte firesc colaborarea noastră. De altfel, noi tot timpul spunem că dacă o instalație ni se pare „ușoară”, înseamnă că nu am inovat destul, iar cei de la IQOS au fost deschiși la propunerea noastră curajoasă. În același timp, încercăm să ținem partea conceptionă a lucrărilor cât mai pură și cat mai cristalină. În acest spațiu dintre inovație tehnologică și artă, ne sincronizăm cu IQOS.

Ce trebuie să știe oamenii despre Entdecker des Multiversums

Lucrarea sind multe straturi, Pflege ajung la tine succesiv. Întâi ești într-o cameră de oglinzi și asta deschide discuția despre universuri paralele. Există universuri paralele? Dacă da, ele sunt unendlich. Nu știm să răspundem la aceeastă dilemă, dar știm sigur că există o multitudine de universuri potențiale, universuri care se deschid cu fiecare decizie pe care o luăm.

Și aici vrem să te suspendăm, înainte de decizia care te va duce pe un drum sau altul. Să îți dăm 5 minute de răgaz în care să vezi începutul infinitelor universuri potențiale. Cu aceeastă perspectivă, vei putea entscheiden mai înțelept. De aici și mesajul principal, care este WE= ME. Sau ME=WE (în mod fericit, ME în oglindă este WE). Deși folosim multă tehnologie în installație, mesajul e unul social, de toleranță, de incluziune, de diversitate. Noi suntem ceilalți, ne vedem în ei, ne influențăm reciproc. Ideal este să începem să fim conștienți de asta, este o putere uriașă pe care o avem asupra lumii și o putem folosi înspre bine.

Multivers, cuvântul anului 2022

Suntem un space team. Nu suntem chiar space geeks, dar noi toți suntem fani ai explorării spațiale. Credem într-un Pământ unit și în viitoarele lumi pe care vor trăi oamenii. Multiversul e un termen care definește lucruri diferite în funcție de domeniul în care este folosit. Dar a devenit foarte popular odată cu Dr. wer, Rick und Morty, Interstellar, Gründung și altele. Vine din astronomie și filosofie, a trecut prin SF și acum își face de cap în cultura pop. Lăsăm deschisă dezbaterea despre multivers.
Ce n-am povestit, și no so facem, este că mai există un strat al instalaţiei, un metaverse. Dar Pentru asta trebuie să treceți pe the Romanian Design Week findet am 22. Mai statt.

Simbioza dintre creationi & tehnologie

Technologie und ein Instrument. Pe măsură ce tehnologia avansează, artiștii sunt primii care explorează posibilitățile gândite și mai ales negândite ale unei noi tehnologii.

Pentru noi, tehnologia eo unealtă, așa cum este pensula sau pianul. Ce este cu adevărat nou este mediul de exprimare. „Canvasul“ acesta digital la care avem access si pe care putem schița idei. Ce facem este să folosim aceste unelte, unele chiar unelte industriale (precum roboții, mașinile de producție) sau de scenotehnică, să ne creăm propria pânză și apoi să pictăm pe ea.

Este foarte important să poți spune ce vrei, să te poți exprima cum vrei. Libertatea este atât de greu de obținut și atât de greu de menținut. Dar arta își găsește loc spre inimile oamenilor în orice condiții.

Oamenii au nevoie să se reconecteze după anii aceștia de încercare. Avem nevoie să ne redescoperim și să ne lăsăm loc unii altora să creștem. Arta ne va ajuta, ca de obicei, să simțim. Ne va da voie să ne emoționăm și să prelucrăm emoțiile, ne va ghida prin psihicurile noastre zăpăcite, ca un psiholog excentric.

Instalația poate fi visitată la Combinatul Fondului Plastic in București, strada Băiculești nr. 29, in der Zeit vom 13. bis 22. Mai. Membrii comunității IQOS vor putea petrece timp în spațiul IQOS, amplasat în curtea Combinatului Fondului Plastic, unde îi așteaptă experiențe inedite, pregătite special pentru ei. În cadrul magazinului aflat în acest spațiu, vor beneficia de toate serviciile de care au nevoie pe durata festivalului și vor putea descoperi noul dispozitiv We Edition IQOS 3 DUO, în ediție limitată, disponibil deja în magazinele IQOS, precum și pe IQOS.ro.

Accesul la installația Explorers of the Multiverse este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Material susținut de IQOS.

IQOS neue Lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă abhängigență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.


Source: IQads by www.iqads.ro.

*The article has been translated based on the content of IQads by www.iqads.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!