Imi doresc ca oamenii sa vada frumusetea formelor realizate din ciment si delicioustea acestui material

Se inspira din arhitectura si geometrie, mai rar din natura. Primele bijuterii erstellen de Alexandrina Remescu-Simo au fost cateva coliere pentru ea, fiindca isi dorea unele anune, dar nu le gasea nicaieri. A inceput cu schite, machete din plastilina, a folosit mai intai lut polimeric si, in timp, a reusit sa a junga acolo unde isi dorea de fapt: sa creeze bijuterie din ciment.

Deocamdata, bijuteriile statement desenate si produse de Alexandrina se gasc doar intr-un magazin virtual, sub brandul Musi-Designdar si-a propus sa le prezinte si fizic in curand, in concep-store-uri.

„Imi doresc ca produsele mele sa reuseasca sa transpuna complexitatea formelor arhitecturale in frumusetea subtila a bijuteriilor si sa reuseasca sa evidentieze legatura dintre cele doua lumi care acesta le poate imbraca”.

Alexandrina Remescu-Simo, Creator de bijuterie arhitecturala minimalista din ciment, vorbeste despre drumul care a dus-o catre desginul de bijuterie, in anii de studentie la arhitectura.

Drumul catre designul de bijuterie

Relatia cu designul de bijuterie a inceput in facultate, in timp ce eram studenta la arhitectura si imi amintesc ca mereu am avut o pasiune pentru formale geometrice pure, minimalistische. Mi-am dorit intotdeauna sa port accessorii care sa transpuna complexitatea arhitecturii intr-o bijuterie.

Etapel de formare

A for un process indelungat, intins pe o perioada de foarte multi ani in care am tot incercat diverse procedee si materiale, m-am inspirat in principal din arhitectura modernista si brutalista, deci pot spine ca mentori mi-au forst arhitectii ale caror proiecte le -am admirat de-a lungul vremii.

Primele incercari in creatia de bijuterie

Primele incercari au fost total nereusite, am testat retete, am aplicat principii din domeniul constructiv, am facut nenumarate teste, ca in final sa pot obtine piese care sa exprime esenta arhitecturii intr-o forma bine definita, care sa nu necesite multa intretinere ulterioara si care sa imbatraneasca frumos in timp. Cea mai mare temere a fost cea legata de calitatea produselor si de felul in care timpul isi va lasa patina asupra lor. Este o Chestiune la care lucrez mereu si pe care o imbunatatesc constant.

Primele-Modell

Primele bijuterii au fost colierele, facute pentru mine, deoarece nu gaseam sa imi cumpar exact colierul la care am visat mereu. Asa ca, intr-o zi, am decis ca ar trebui sa il creez singura. Am inceput usor cu niste schite, cu machete din plastilina, apoi am folosit lut polimeric si abia dupa ceva timp am reusit sa am mulaje si sa le fac din ciment, exakt asa cum imi doream initial.

Ce te inspira in prezent

Inspiratia principala vine din arhitectura brutalista si geometrie, dar de cateva ori pot spine ca m-am inspirat si din natura, in special in zona de cromatica, am folosit culori de pamant, nuante de apa si vegetatie.

Amprenta ta in creatia de bijuterie

Imi doresc ca produsele mele sa reuseasca sa transpuna complexitatea formelor arhitecturale in frumusetea subtila a bijuteriilor si sa reuseasca sa evidentieze legatura dintre cele doua lumi. De asemenea imi doresc ca oamenii sa vada frumusetea formelor realizate din ciment, delicioustea acestui material si formel atemporale pe care acesta le poate imbraca.

Cele mai cautate bijuterii

Toate produsele mele sunt realizate din ciment, combinat cu diversi oxizi, pulberi, foite metalice sau pietre semi-pretioase si sunt montate pe elemente metalice hipoalergenice. Cele mai noi sunt cele din ciment alb combinat cu elemente de sticla sau foita aurita din colectia „Simple Things” si cele mai cautate sunt inelele. Nu am un model mai dorit decat altul, toate au fost foarte bine primite de cei care le-au achizitionat.

Clientii tai

Clientii mei sunt foarte diferiti, preponderant de sex feminin, dar elementul pe care cred ca il au in comun este ca au un stil bine definit si stiu exakt ce isi doresc de la un accesoriu statement.

Procesul de creatie a unei bijuterii arhitecturale minimalistische

Procesul creativ difera de la o colectie la alta, focusul fiind mereu cimentul, procesul de fabricatie fiind cel care necesita cea mai mare atentie si dedicare si cel care imi rezerva si cele mai multe surprize. Fiecare accesoriu realizat si creat de mine este lucrat manual, lucrez totul in serii mici, de unde si micile diferente dintre piese. Realizarea fiecarui obiect dureaza minim 72 de ore, timp in care prepar cimentul, pregatesc matritele, zerrissenes cimentul in acestea, dupa un anumit timp incastrez piesele metalice, apoi urmeaza prima uscare la o temperatura constanta. Urmatorii pasi au loc dupa extragerea pieselor din mulaje: are loc slefuirea, splarea si din nou o etapa de uscare, ultimii pasi sunt cei de finisare si lacuire si din nou o etapa de uscare.

Nu pot spune ca exista o parte mai grea, toate necesita foarte multa atentie si zart si le fac pe toate cu aceeasi placere, dar cred totusi ca asteptarea este cea mai grea, mereu sunt nerabdatoare sa vad cum s-au asezat toate elementele in timpul turnarii in mulaje si cum va arata piesa finala.

Piata de bijuterie autohtona

Observ tot mai des mici ateliere de bijuterie si o foarte mare dezvoltare a pietei de bijuterie in online, in special pe platformele de social media, lucru benefic atat pentru bijutieri cat si pentru cumparatori, interactive dintre dintre acestia fiind mult mai stransa si personala, cumparatorii luand parte la procesul de creatie pas cu pas si vazand exact cum a luat nastere piesa pe care o poarta.

Trenduril

Cred kann in prezent existent oder geneigt catre culori puternice, forme indraznete, bijuterii kombinieren in stil eklektisch si oder revenire ein bijuteriilor vintage. Insa cred ca alegerea unei bijuterii ar trebui sa fie facuta in concordanta cu stilul personal in principal, lasand la o parte trendurile.

Relatia romanilor cu bijuteria

Cred ca exista doua categoryi de cumparatori: cei care au un stil bine definit si stiu exakt ce piese isi doresc sa poarte si ceilalti care sunt in perioada de cautare a stilului personal. Eu incerc sa creez accesorii potrivite pentru ambele categoryi, piese de calitate, atemporale care sa constituie si un punct de pornire pentru cineva care nu a luat in Considerare pana in momentul actual purtarea unor piese din materiale nu atat de des intalnite in sfera bijuteriilor. Din discutiile pe care le-am purtat cu cei care mi-au cumparat creatiile am observat ca apreciaza calitatea pieselor si usurinta cu care pot fi purtate la orice tinuta.

Cum te promovezi

Strategia mea este total adaptata vremurilor in care traim, ma bazez exclusiv pe social-media, incerc sa prezint acolo cat mai multe detalii despre piesele mele, incluzand procesul de ceatie, feul in care pot eu bijuteriile si prin modul acesta de expunere observ ca cei Pflege imi cumpara piesele le cunosc deja foarte bine si stiu exakt ce primesc atunci cand ajunge accesoriul la ei.

Planuri

Imi doresc foarte mult sa reusesc sa fac in asa fel incat produsele mele sa ajunga sa fie vazute si fizic in different concept-store-uri, ele fiind acum available doar online is in plan si o colectie care sa imbine metale pretioase cu ciment.


Source: IQads by www.iqads.ro.

*The article has been translated based on the content of IQads by www.iqads.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!