Így készíts képernyőképeket Windows 11-ben

A Print screen és telefonos képkészítés mellett is akad megoldás, igyekszünk újat mutatni.

A képernyőfotó készítés még mindig sok embernek ördögtől valónak tűnik, inkább a telefonjukkal kattintanak egy képet a monitorról, pedig a Microsoft mostanra tényleg rendkívül egyszerűvé tette a funkció használatát, sőt, több opciót is kínálnak, hogy mindenki megtalálja a számára legoptimálisabb lehetőséget. Most megmutatjuk a legkönnyebb opciókat arra, hogyan lehet teljes képernyőt megörökítő, vagy csak bizonyos ablakokat lementő képernyőképeket készíteni a Windows 11-ben.

A jól bevállt PrintScreen gomb

Ein Windows 11-ben sem hagyja cserben a felhasználókat a PrintScreen, ami a régies neve ellenére ügyesen fejlődött a Windows-zal. A billentyűzeten többnyire PrtScrn vagy PrtScr felirattal keresendő gomb és a Windows billentyű egyidejű lenyomásakor a rendszer a teljes képernyőt lefotózza (több megjelenítő esetén mindet), majd a képet lementi a képek -> képernyőfotók mappába.

Ha képet nem szeretnénk tartogatni, a PrintScreen önálló lenyomása is jól jöhet, ekkor ugyan úgy elkészül egy kép, az azonban nem kerül mentésre, mindössze a vágólapra kerül, ahonnan könnyedén lehet a Strg + V kombinációval beilleszteni.

Használjuk a képmetszőt

Ha a sima PrintScreen helyett valami kifinomultabbra vágyunk, jól jöhet a Képmetsző, ami beépítve megtalálható a Windows 11-ben. Ein Kepmetsző a Umschalt + Windows-Gomb + S kombinációval hívható elő, vagy a Start Menüből is elérhető.

A kép elkészítése után a jobb alsó sarokban érkezik egy értesítés, amire rákattintva felugrik a Képmetsző alkalmazás, amiből könnyedén elmenthetjük a fotót, vagy akár minimális szerkesztéseket is végezhetünk. Ha az értesítést elvétettük, a Strg + V kombinációval a Paintbe bemásolva még mindig van lehetőségünk elmenteni a képet.

Kombináljuk a Print screent a Képmetszővel

Ha szimpatikus a Képmetsző, de a Shift + Windows gomb + S kombináció bonyolult, a Windows 11 lehetőséget biztosít arra, hogy a PrintScreen gomb automatikusan a Képmetszőt hozza elő.

  1. Gépeljük be a Start Menu keresőjébe, hogy “Gépház”, vagy kattintsunk az ezüst fogaskerékre a tálcán.
  2. A bal oldali menüből keressük ki az “Akadálymentesség” pontot.
  3. Itt legörgetve megtaláljuk a bevitel alpont alatt a billentyűzetet.
  4. Kapcsoljuk ist ein “A Print screen gomb használatával elindíthatja a képernyőmetszést” funkciót.

A játékos megoldás: Xbox Game Bar

Az elmúlt időszakban sok energiát fordít a Microsoft a Windows minél játékosabbá tételére. Ennek a törekvésnek az egyik szuper hozománya az Xbox Game Bar, amivel nem csak a gép erőforrásait figyelhetjük, hanem egyre több szoftvert is irányíthatunk anélkül, hogy ki kellene epni a játékokból.

A Microsoftnál pedig azt is pontosan tudják, hogy a játékosok mennyire szeretik megosztani a legjobb pillanataikat, így elkészítették az Xbox Game Bar “Rögzítés” funkcióját, amivel akár az elmúlt 30 másodperc történéseit is rögzíthetjük, ki- és bekapcsolhatjuk a mikrofon rögzítését és képernyőfotókat is készíthetünk néhány kattintással a játékok közben.

A felületet az asztalon és játékok közben ist a Windows Gomb + G kombinációval hozhatjuk elő, ahol a Rögzítés ablak gombjaival azonnal megörökíthetjük a legszebb boss harcokat, penta killeket és ace lövéseket.

Ezek a legjobb megoldások a Windows 11-ben a képernyőképek készítésére, itt azonban még nem merültek ki a lehetőségeink. Az interneten több olyan szoftver is elérhető, ami még tovább egyszerűsíti a hasonló tartalmak megosztását.

EIN Gyazo például a Képmetszőhöz hasonlóan képes teljesképernyős és szabadon kijelölt képernyőképek készítésére is, ezen felül támogatja a rövid GIF videók rögzítését, sőt, nemrégiben a lettekzajátszások is.elekhetszásás A Gyazo másik erőssége, hogy a fájlokat nem a gépen, hanem a saját webtárhelyén tárolja, ahonnan az URL másolásával azonnal tovább is küldhetjük a legérdekesebb rögzítéseinket.

Nektek mi a jól bevált megoldásotok a képernyőképek készítésére?

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.


Source: PC World Online Hírek by pcworld.hu.

*The article has been translated based on the content of PC World Online Hírek by pcworld.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!