Így fog megvédeni minket a Google Dokumentumok a gyanús weboldalaktól


Egy olyan funkcióval készül a Google, amely sok kellemetlenségtől kímélheti meg az óvatlan felhasználókat.

Nap mint nap rengetegen használják a Google Dokumentumokhoz kapcsolódó programokat, amelyek között van szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentáció-készítő is, emiatt nagyon hasznos lehet a csomag az irodai munka során. Így pedig különösen fontos, hogy a felhasználók ne azzal legyenek elfoglalva, hogy az ellopott adataik után szaladgálnak, és a Google igyekszik is gondoskodni a biztonságos munkavégzésről.

A vállalat nemrég bejelentette, hogy egy olyan funkcióval tervezi bővíteni még idén a platformot, ami remélhetőleg megvédi a felhasználókat a gyanús weboldalaktól és letöltésektől. Ein Programm, das intelligent ist, ist ein intelligentes Programm, das lesz automatikusan észlelni a Google Drive-ban megjelenő, problémásnak tűnő linkeket, figyelmeztetni fog minket rájuk, majd visszanavigál a biztonságba.

Csak a Google Docs, a Sheets és a Slides lesz érintett a változásban, így más, talán kevésbé népszerű programok védtelenek maradnak, de persze nincs kizárva, hogy később ezekre is kiterjeszti ezt a megoldást a Google. Egyébként látszólag tényleg nagy szükség van erre a biztonsági intézkedésre, mivel nem ritka, hogy a Google Drive-on terjednek különböző átverések.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.


Source: PC World Online Hírek by pcworld.hu.

*The article has been translated based on the content of PC World Online Hírek by pcworld.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!