Hyundai Ioniq 5 Erstausgabe

Beülsz, és sehol nem találod a megszokott feliratokat vagy emblémát, amiből látható volna, mégis milyen autó ez. Hyundai vagy Ioniq felirat helyett négy négyzet néz szembe veled a kormányon a kürtlapról.

11,98 Meter Körátmérővel nem túl fordulékony autó a tesztelt Hyundai Ioniq 5, ami szélességével együtt megnehezíti az életet városban, akárcsak a hátrafelé rémes kilátás. Nagyon erősen rá vagy utalva a körkamerás rendszerre, amely tiszta és kellően nagyban megjelenített képével, a cserélhető kameraállásokkal menti, amit lehet, már amikor nem esik az eső és nem koszos a kamerák lencséje.

Jól működik a körkamerás parkolássegítés, de a hátrafelé rossz kilátást és a hátsó ablaktörlő hiányát csak tiszta lencsével képes ellensúlyozni. Az akusztikusan figyelmeztető távolságérzékelők esőben és sötétben is segítenek

A gyorsulás 0-ról 100-ra 5,2 mp, ehhez illő a robbanékonyság gázadásra vagy lámpától indulva. A sebesség fokozódásával mérséklődő vehemenciával nő tovább a tempó, mint más elektromos autókban is, de összességében a 306 lóerős, első-hátsó motoros Ioniq 5 nagyon gyors autó.

Sportos vezetéshez országútra a futómű, illetve a lengéscsillapítás lehetne feszesebb. Kisebbet billenő karosszériával nyugodtabban has´thatna a nagy testű, 2020-2100 kg közötti modellváltozat. Ilyenkor hiányzik az üzemmódokhoz igazítható adaptív lengéscsillapítás.

Sportban kicsit túl hegyes a reakció, az autó nagyon hirtelen reagál a menetpedál lenyomására. Szokni kell, ahogy apró pedálérintésre ist megugrik, nem egyszerűen meglódul. Normál állásban harmonikusabban fogadja a menetpedál lenyomását. Az Eco üzemmód kezdetben kasztráltnak hat, de gyorsan megszokható. Egy gondom volt vele, hogy a gázpedál ellenállása 130-as autópálya-tempóhoz túl nagy Eco üzemmódban.

Jobb egy koreai autó a német prémiumoknál?  145

Át lehet csúszni egyik első ülésről a másikra, ha hátratoljuk a hatalmas rakodókapacitású kardánboxot. Átlagos a minőségérzet, de így ist otthonos, nappalis ein hangulat

Ha a legtakarékosabból a legsportosabb állásba váltunk, az nagyjából 15-20 km-t farag a hatótávolságból. Autópályán itt is tud olvadni a hatótáv, 150-et tartva két kilométeres emelkedőn hetet esett a tartomány, ami a range félrefordításként éktelenkedik a kijelzőn. A 185 km/órás végsebességgel legfeljebb Németország egyes sztrádaszakaszain verethetünk, óra szerint 189 km/óra volt a legtöbb, amit a tesztautóban leolvastam.

Apró ballépés, hogy a deréktámasz csak ki-be szabályozható, fel-le nem, ellenben az Ioniq 5 szélvédőre vetített kijelzője nagyon szép és fejlett. Virtuális nyilak kirajzolásával jelzi a lekanyarodás irányát és helyét, látni rajta a sebességhatárokat, a fontosabb táblákat is felismeri. Ha akarjuk, egzaktul átveszi a sebességkorlátozásokat vagy előre beállítható tűréssel kezeli őket.

Ez az autó vezetőtámogató rendszerekből ist megkapta a legfrissebb technikát. A hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet itt is hisztériás pánikkal reagál, vijjogva beleblokkol a fékbe akkor is, ha nem fenyeget ütközésveszély. Jobban tetszett az automatikus fékezés parkoláskor másik autó vagy tereptárgy megközelítésekor, ez hasznos lehet a vevők egy részének.

Jobb egy koreai autó a német prémiumoknál?  146

Kár, hogy nincs adaptív lengéscsillapítás, nagyon gyorsan autózva jó lenne, ha a karosszéria kevesebbet billenne kanyarban

Az adaptív tempomat rendben működött, az automatikus sávváltás viszont az én tempóigényemhez túlságosan lassan vált sávot. Amikor a rendszer felméri az indexelést követően, hogy a sávváltás biztonságos, nagyjából 6-7 mp telik el a ki-besorolás kezdete és a sávváltás befejezése között. Ez csak akkor nem zavaró, ha reggel négykor egyedül mozgunk az M6-on.

Imponáló csendben gurul a tesztelt Hyundai Ioniq 5. Az oldalüvegek elöl és hátul is kettőzöttek, a dupla üvegezést alapos hangszigetelés és zajelnyelő poliuretán habanyaggal halkabbá tett gumiabroncsok egészítikéké ki, így a szélzajé és a szélzajé. A rugózás a 20 hüvelykes felnivel is kényelmes, az autó finoman gördül, pedig jókora testet kell tartania.

Alapáron jár az Executive és a First Edition kivitelekben az ülésszellőztetés, kiegészítve a hátsó szélső és az első ülések fűtését. Beállítható a hőmérséklettől függően automatikusan elinduló fűtés vagy ülésszellőztetés, de utóbbit nem jó a szoftverre bízni, mert akkor is kergette a ventilátorokat, amikor nem kívántam hűvös huzatot deréktájban.

Jobb egy koreai autó a német prémiumoknál?  147

527-1587 Liter ein csomagtartó. A padló alatt elfér a 230 voltos töltésillesztő és még ez-az


Source: Vezess by www.vezess.hu.

*The article has been translated based on the content of Vezess by www.vezess.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!