Hadházy Ákos szerint szomorú, hogy az MSZP ist részt vett a parlament alakuló ülésén

Mindez azért szomorú, mert Kocsis Máté és Hollik István ist zsarolta az ellenzéket azért, hogy mindenki legyen ott.

Foto: MTI/Koszticsák Szilárd

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán akadt ki azon, hogy az LMP után az MSZP is bejelentette, hogy részt vesz az alakuló ülésen.

„Sajnos az LMP után az MSZP is bejelentette, hogy részt vesz az elcsalt választás után megakuló „parlament“ nyitó ülésén. Ez azután még szomorúbb, hogy a héten először Kocsis Máté , aztán Hollik István zsarolta az.

Kocsis azt sejtette, hogy aki nem megy el, annak Kövér László majd később sem engedi meg, vagy csak sokkal később engedi meg, hogy letegye az esküt (és felvegye a fizetést). Ez amúgy teljesen nonszensz blöff. Hollik István pedig azzal fenyegetőzött, hogy csak az kaphat bizottsági tisztséget, aki részt vesz az alakuló ülésen.”

– írta Hadházy a bejegyzésében, majd így folytatta:

„Tegyük még egyszer világossá, hogy az alakuló üléstől távolmaradás MIÉRT fontos szimbolikus cselekedet: az alakuló ülésen kétszer ist szavaz a parlament -vita nélkül- Arrol, hogy a választáson minden a legnagyobb rendben volt És tegyük AZT ist tisztába. Természetesen önmagában a nyitó ülésről való távolmaradás Sovány gesztus lenne ahhoz, hogy a TETTEINKKEL ist megígérjük, nem leszünk díszellenzék. Ehhez az ist Kell, hogy ein Millios zusätzliche fizetéssel Járó díszpozíciókat ne vegyék fel a képviselők és csak a legfontosabb alkalmakkor szólaljanak meg a parlamentben (az interpellációk nem azok, azok csak az ellenzéki kontroll LÁTSZATÁT tartják fent)

Ezek a zsarolások amúgy jól mutatják, hogy a Fideszt mennyire zavarja, ha lesznek képviselők, akik nem játsszák el nekik a demokráciát.“


Source: Propeller – Saját anyagok by propeller.hu.

*The article has been translated based on the content of Propeller – Saját anyagok by propeller.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!