Gunoaiele umane se înmulțesc și pe Marte


Știm că gunoaiele produse de oameni se află în cele mai adânci locuri din oceane și că spațiul din imediata apropiere a Pământului este plin de resturi ale vehiculelor lansate în spațiu.

Obiectele produse de om se înmulțesc, însă, și pe Marte. Roverul NASA Perseverance a fotografiat o bucată de material produs pe Pământ care este prinsă între două pietre de la suprafața Planetei Roșii. Este vorba despre o parte din „pătura” termică folosită de NASA pentru a proteja nava care a dus roverul pe planetă.

Surprinde faptul că bucata de material a fost găsită la o distanță de 2 km de locul în care a fost plasat vehiculul, în februarie 2021. „A ajuns acolo atunci sau a fost dusă acolo de vânt?“, sa întrebat NASA.

Citește și: Descoperire tulburătoare făcută în cea mai mare insulă artificială de gunoi din ocean

În timp ce cobora spre suprafața planetei, vehiculul care transporta roverul a renunțat, printre altele, la un scut termic, la o macara prevăzută cu motoare de rachetă și la o parașută.

Anunțul privind bucata de material a fost făcut de NASA pe Twitter.

Este doar o Chestiune de timp pană când o parte din sistemul solar va fi poluată cu gunoaiele omenirii. Compania SpaceX ist ein perfekter Begleiter für Tesla Roadster in Spațiu.

Mai mult, în apropierea planetei noastre există deja zeci de mii de bucăți de sateliți, rachete și alte vehicule care orbitează în jurul Pământului și pun în pericol echipamentele aflate încă în starre de funcționare s misau.

Ausdauer nu a stat foarte mult timp să studieze descoperirea făcută pe Marte. Vehiculul va explora, în Craterul Jezero, delta unui râu secat în urma cu 3 miliarde de ani.

Sure: Maschbar


Source: Go4IT by www.go4it.ro.

*The article has been translated based on the content of Go4IT by www.go4it.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!