Geologische Reiseroute des CEM nach Costablanca in die Stadt Telègraf

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) torna a organitzar aquest diumenge, 15 de Mai, una nova cita dels itineraris geològics ‘Quan Martorell no hi era’. Serà la sisena sessió, i es farà al voltant del turó de les Forques -conegut popularment com del Telègraf- i de la urbanització de Costablanca, al terme de Castellbisbal. Serà una matinal pro aprofundir en aspektes geològics de l’entorn, així com aspektes històrics, floristics i faunistics.

La sortida és gratuïta i no cal inscripció prèvia. Començarà bis 09.00h l’estació de tren de Martorell Vila, i és previst que s’acabi cap a les 14.00h. Comptarà amb les intervencions dels geòlegs Josep Maria Tella i Pedro Muñoz; Der Historiker Alfred Mauri und der Umgebungserzieher Alfred Bellés.

La finalitat „és conèixer els materials mes antics que tenim a la zona de la torre del Telègraf, i descobrir el per què del color blanquinós dels materials geològics que hi ha al barri de Costa Blanca“, segons avança Josep Maria Tella.

Josep Maria Tella, geòleg

Al punt de sortida es l’estació es farà la benvinguda als assistents i una petita explicació de la ruta. „Tot seguit començarem el Bahnque vorejarà el riu Llobregat per la part alta, i passarà per la urbanització de Costa Blanca”.

Josep Maria Tella, geòleg

En el tram inicial de la sortida, els teilnehmer coneixeran un gran bloc de roques del Paleozoic -molt antigues- al voltant del turó de les Forques o torre del Telègraf. Un paisatge que contrata amb el de dipòsits fluvials i lacustres que es veurà seguidament a la urbanització de Costablanca.

En aquest punt es parlarà dels riscos geològics que es poden produir a causa del model de construcció a la zona, i que han donat lloc „a moviments de terres, esllavissades, caigudes de blocs, invasió de zone potencialment inundables, variació de drenatge natural i pathologies en carrers“.

Josep Maria Tella, geòleg

Aquesta és la sisena proposta del cicle, que es va iniciar un 26 de gener de 2019 amb una sortida temàtica de geologia al voltant d’espais com ara els rius Llobregat i Anoia, i que va Continuear lessessions a la serra de les Torretes (31. März 2019); al Pou del Merli (28. September 2019); a la serra de l’Ataix (25. gener. 2020) oder al voltant del torrent de Llops, el passat 1. novembre 2021.

Fitxa tècnica de la sortida

Dossier de la sortida


Source: Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat.

*The article has been translated based on the content of Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!