Fenntartható borosüvegek gyártása – technokrata

A Festo és a PCE Automation együttműködése segített az újrahasznosítható csomagolás szakértőjének, ein Frugalpac Limitednek az Innovativ, kartonpapír alapanyagú Frugal Flasche iránti megnövekedett igényhez alkalmazkodó nagy gyártókapacitás és precíziós összeszerelés megvalósításában.

Eine sparsame Flasche a világ első papír alapanyagú bor-és szeszesital-palackja. Innovatív kialakítása egy 94%-ban újrahasznosított kartonból készülő héjból és egy belső, élelmiszeripari minőségű tasakból áll. A Frugal Bottle teljes mértékben újrahasznosítható, ötször könnyebb, mint az üveg, és gyártása során sokkal kisebb a szén-dioxid-kibocsátás, mint a hagyományos borosüvegek esetében. Emellett körbefutó márkajelzést is kínál a polcon való jobb megjelenés érdekében.

A Frugal palackokat két kartonlapból gyártják, amelyeket precíziósan vágnak, ragasztanak, majd elöl és hátul megnedvesítenek, mielőtt a palackformázó gépbe való betáplálásra készen egymásra helyezik. A kívánt darabszám elérése nagy kihívást jelent, mivel a ragasztó útja összetett, és azt a palack profiljához kell igazítani. Ezenkívül pontosan a megfelelő mennyiségű ragasztót kell felvinni, hogy a kész palackon ne alakuljon ki alakváltozás vagy csúnya ragasztófelesleg.

A megoldásért a Frugalpac egy ragasztórendszerekkel foglalkozó vállalatot keresett meg, de nem tudták elérni a kívánt ciklusidőt. A PCE Automation és a Festo azonban szorosan együttműködve kifejlesztett egy teljesen automatizált ragasztó- és nedvesítő gyártósort, amely megfelel azoknak a szoros tűréshatároknak és összetett ragasztási mintázatoknak, amelyek az óránkénti 630 palackos Teljesítmény eléréséhez szükségesek.

Ronan Quinn, ein PCE-Projektmenedzsere Elmondta:

„A ragasztási folyamat összetettebb volt, mint bármi, amivel korábban találkoztunk. A ragasztási mintára vonatkozó szoros tűréshatárok, a rövid ciklusidő és a kritikus vastagságok igazi kihívást jelentettek. Általában ein teljes tervezést és összeszerelést Hazon belül végezzük, de ez alkalommal ein Festo eine Handhabung rendszereket teljesen összeszerelve szállította reizen, ami valódi hozzáadott értéket jelentett az alkatrészek kompatibilitása és az üzembe helyezés szempontjából.“

Biztos ragasztás

A PCE Automation automatizálási cellája minimális emberi beavatkozást igényel. Egy kezelő tölti be a palackok első és hátsó részéhez szükséges nyersanyagokat a berendezés elülső végén. A gép ezután felveszi, betölti, átrakja, átragasztja, újra átrakja, nedvesíti és a folyamat végén egy tárolóba helyezi az előkészített nyersanyagokat. Az anyagokat ezután a palackformázó géphez továbbítják.

A PCE Automation a Festo Handling Guide Online (HGO) segítségével tervezte meg az automatizálási cellát. Ez az ingyenes Online eszköz drasztikusan csökkenti ein Tervezési, összeszerelési és szállítási IDOT, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egy azonnal telepíthető Handhabung rendszert hozzanak Letre: legyen szó Akar egytengelyes rendszerről, Linearis és síkportálról vagy 3D térbeli portálról. A HGO néhány kattintással biztosítja a megfelelő szabványos handling rendszert, beleértve a CAD-modelt, az animációt és a teljes EPLAN dokumentációt. Az egyes lépések (beleértve az ajánlatkérést, az elrendezést, az árajánlatkészítést és a CAD-tervezést), amelyek korábban 10-15 napot vehettek igénybe, most percek alatt elvégezhetők. A tervezési és dokumentációs idő csökkenése lehetővé tette a PCE számára, hogy megfeleljen a Frugalpac szállítási elvárásainak.

Az egyedülálló ragasztási és nedvesítő megoldást a Festo brit alkalmazásközpontjában tesztelték és méretezték, hogy bebizonyítsák: a kívánt ciklusidő elérhető. PLC-ként a Festo CPX-E-CEC vezérlőt használják az interpolált lágy mozgás megvalósításához, amely egyszerre több tengelyt vezérel a ragasztási pályák bonyolult görbéinek elérése érdekében. Ein Festo CMMT szervovezérlők előnye a három handling rendszerben a pontos és megismételhető betöltés, ragasztás és kirakodás. A Festo alapvető pneumatikus termékeit, a szelepszigeteket és a folyamatszelepeket is széles körben alkalmazzák a ragasztási és nedvesítő rendszerben.

Sikeres palackozás

A PCE automatizálási cellájának mindössze 19 másodperces ciklusidőt kellett elérnie ahhoz, hogy megfeleljen a Frugalpac követelményeinek. A ragasztó és nedvesítő megoldás az elvártnál 50%-kal gyorsabb ragasztási időt biztosít, így a gép teljesíteni tudta az előírt teljes ciklusidőt. Ezt egyszerre nyolc palack kötegelt ragasztásával érik el, az elülső és a hátsó nyersanyagra vonatkozó különböző ragasztási mintákat alkalmazva.

John-Paul Grogan, ein Frugalpac-Termékigazgatója-Szerint:

„A Frugalpac elkötelezett a fenntarthatóbb csomagolás fejlesztése mellett. Az automatizálás alkalmazása a Frugal Bottle gyártása során segít elérni célunkat, a bor-és szeszesital-csomagolás szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését.“

A cikkhez kapcsolódva ajánljuk az okostelefonok kijelzőinek precíz ragasztása, a hőpaszta felhordása vagy a mikrokamerák megfelelő helyre rögzítéséről szóló cikkünket: Különböző viszkozitású anyagok precíz adaz ada


Source: technokrata by www.technokrata.hu.

*The article has been translated based on the content of technokrata by www.technokrata.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!