F1: Verštapen ispred Alonsa na kvalifikacijama za VN Kanade

NAS-SPONZOR

Maks Verštapen bio je najbrži po kišnim uslovima na kvalifikacijama za VN Kanade. Alonso je sjajnom vožnjom osvojio drugo mesto, dok sa trećeg mesta kreće Sajnc u Ferariju.

Maks je bio liga za sebe tokom kvalifikacija a izuzertna borba je viđena iza njega. Alonso je na opšte oduševljenje publike iznenadio Sajnca u poslednjem pokušaju u Q3 delu kvalifiakcija, dok su Perez i Leklerk imali pehove. Perez je imao peh tokom Q2 dela, a vozač Red Bula se vidno mučio sa bolidom po kišnim uslovima. Leklerk je doživeo „krah“ i pre početka kvalifikacija, gde je odlučeno da promeni motor sa unutrašnjim sagorevanjem čime je izvršio prekobrojnu zamenu komponenti pa startuje sa začelja u nedelju u svakom slučaju. Hamilton je po teškim uslovima pokazao da je „i dalje tu“, pa u trku kreće sa četvrtog mesta, ispred odličnih vozača Has ekipe. Magnusen kreće sa pete pozicije, dok je Mik overio treći starti red za Has.

Alpina ima i drugog vozača u top 10, Okon je postavio sedmo vreme i startuje ispred Rasela, koji se jedini okušao sa pneumatische za suvo u Q3 delu kvalifikacija. Ipak, za tu promenu je bio prerano, pogotovu u prvom sektoru gde se Rasel okrenuo i videlo se da od brzog kruga sa tim pneumaticima nema ništa. Rikardo je nadmašio Norisa u tom timskom duelu, pa će tako Danijel krenuti sa devete pozicije, dok je Noris imao dosta problema i kreće sa 14. mesta. Poslednje mesto u Q3 delu zauzeo je Žou, a plasman u Q3 deo je naišao na opšte oduševljenje ekipe. Botas kreće sa 11. mesta, ispred odličnog Albona u Vilijamsu koji je pokazao snalažljivost u kišnim uslovima, uprkos jednom izletu van staze. Perez je bio razlog za jedan prekid tokom kvalifikacija, a razlog je oštećena barijera i zaglavljen bolid pokraj staze. Udes nije bio posebno težak, ali Perez nije uspeo da izvuče bolid iz barijere, pa je tako kran morao da ga izvlači. Razočarenje kvalifikacija su Aston Martini, posebno Fetel koji je imao dobar tempo na treningu, ali nije uspeo da natera taj Aston Martin da proradi kako treba tokom kvalifikacija. Domaći vozači, Latifi i Strol su takođe razočarali i startuju sa 17. i 18. mesta. Toro Roso, takođe nije imao kvalifikacije za pamćenje, Gasli se nije plasirao u Q2 deo, a ni Cunoda, koji dodatno ima i kaznu pa kreće sa samog začelja, pored Leklerka.

Trka za VN Kanade je zakazana za nedelju za 20 časova po srednjeevropskom vremenu.


Source: Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com.

*The article has been translated based on the content of Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!