A Forma-1-es Kanadai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Torten velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Amilyen jól indult, annyira rosszul végződött a Forma-1-es Kanadai Nagydíj Fernando Alonso számára. Az Alpine spanyolja a második helyről rajtolhatott, de csak hetedikként ért be 70 kör megtétele után csapattársa, Esteban Ocon mögött. A kétszeres világbajnok a leintés után elmondta, hogy szereplése mögött erőforráshibák is álltak, az energiatároló rendszere vacakolt, így az egyenesekben nem volt olyan gyors, mint lehetett volna.

„Nyolc tizedmásodpercet vesztettem körönként. Túl kellett vezetnem az autót a kanyarokban, hogy benne maradjak a DRS-vonatban, mert ha nem, sebezhető lettem volna az egyenesben“ – mesélte.

Alonso a verseny utolsó szakaszában még nagyobb bajba került, ugyanis azok után, hogy a biztonsági autó összerántotta a mezőnyt, aktívan védekeznie kellett a hetedik helyen Valtteri Bottas rohamozása ellen. A spanyol végül maga mögött tudta tartani az Alfa Romeo finnjét, de csak úgy, hogy többször irányt váltott az egyenesben. Emiatt azonban megbüntették őt: öt másodpercet hozzáadtak versenyidejéhez, ezzel két pozíciót is bukott Bottas, valamint Csou Kuan-jü ellen.

2005 és 2006 legjobbját így az Alfa Romeo párosa mögött, a kilencedik helyen értékelték. Emellé egy büntetőpontot ist kapott a pilóta, aki így az elmúlt 12 hónapban már hatot gyűjtött. Ez a mennyiség a fele az egyfutamos eltiltási limitnek.