Erster Test – Waarom de Mazda CX-60 ist ein großer eigensinniger Reus

Mazda ist geknallt! En dat bedoelen we niet op een negatieve manier, maar eerder op een ‘kijk Mazda toch eens prettig gestoord zijn’-manier. Het Japanse merk heeft zijn eigen kijk op wat premium is en brengt doodleuk een grote suv op de markt met een zes-in-lijn benzinemotor. Eerst krijgt de Mazda CX-60 echter een Plug-in-Hybrid-Aandrijflijn. Gaat hij daarmee potten breken in Nederland?

Was kostet der Mazda CX-60?

Seltene Jongens, die Japanner. Spezieller: die Japanners van Mazda. Willst du wie haalt het in zijn hoofd om nu nog een middelgrote suv met een zescilinder benzinemotor op de markt te brengen? Mazda. En als daar je mond nog niet ver genoeg van openvalt, dan zal van het volgende nieuws je onderkaak helemaal pijnlijk met de laminaatvloer in aanraking komen. Mazda gaat de nieuwe CX-60 volgend jaar voorzien van een 3,3-liter zes-in-lijn turbodiesel. Ok in den Niederlanden …

Waarom? Omdat Mazda de geneugten van het begrip ‘premium’ heeft ontdekt. Het eigenzinnige Japanse merk heeft besloten dat het de strijd aan wil gaan met Audi, BMW, Lexus en Mercedes. Der neue CX-60-Staat ist der erste Mazda auf der Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture-Plattform, die für achterwiel- und vierwierigereven Autos bestimmt ist. Maar in tegenstelling tot de beoogde concurrentie heeft Mazda de volledig electric suv nog niet omarmd.

Der Mazda CX-60 mit 3,0-Liter-Zes-in-Lijn-Staat für 2024 auf Planung und 3.3 e-Skyactiv D kommt im Laufe des Jahres. Ersterer ist ein Plug-in-Hybrid, der ein 2,5-Liter-Vierzylinder-Mähdrescher mit einem Elektromotor ist. Das Ergebnis ist der stärkste Mazda-Motor mit einem Systemverbesserer von 327 PS und 500 Nm. Zijn 17,8-kWh-Batterie ist für eine elektrische Reichweite von 63 Kilometern geeignet, aber es ist nicht zu spät, wenn Sie von 0 bis 100 km/h bremsen, und das in 5,8 Sekunden.

Was ist mit dem Mazda CX-60 los?

Het maakt niet uit wat Chubby Checker zingt, wij gaan niet twisten … over smaak. In onze ogen ist der CX-60 ein kleiner Geländewagen, mit dem typischen, kleinsten Kodo-Design, waar Mazda de laatste jaren zoveel lof mee oogst. Schuin von vorn doet de CX-60 ons erg denken aan de Jaguar F-Pace. Qua proporties zien we er ook wel een beetje Volvo XC90 in. Kijk je naar de afmetingen van de CX-60, dan zie je dat hij in dezelfde valt class as de Hyundai Santa Fe en Kia Sorento.

In het interieur komen de premium-ambities van Mazda duidelijk bovendrijven. De kwaliteit van de gebruikte materialen is boven alle twijfel verheven. Eigenwijs ist der Weg von einem 12,3-Zoll-Multimedia-Scherm, waarop een relativ eenvoudig infotainmentsystem draait. Het is snel en laat zich gemakkelijk aansturen via een ronde draai- en drukknop op de middenconsole. Ein Touchscreen-Heeft de CX-60 niet.

Erster Test – Waarom de Mazda CX-60 ist ein großer eigensinniger Reus
Erster Test – Waarom de Mazda CX-60 ist ein großer eigensinniger Reus

En daar zijn we blij mee, want om op zo’n aanraakscherm te swipen en te klikken, moet je je blik gevaarlijk lang van de weg halen. Veel te veel autofabrikanten doen modern om het modern doen en passagier tiptoetsen met haptische feedback toe op hun Dashboards. Die kun je niet blindelings beherrschen, waardoor ze op het stuur helemaal een crime zijn (we kijken naar jou, Mercedes!). Nee, dan Mazda. Dat heeft gewoon het lef om alleen fysieke knoppen te gebruiken. Waarvoor hulde.

Een slimmigheidje van Mazda ist das zentrale Fahrerpersonalisierungssystem. Dat gebruikt een camera om jouw oogpositie te bepalen en stelt op basis van de door jou ingevulde lichaamslengte de ‘ideale’ stand van de bestuurdersstoel, het stuur, de head-up display en de buitenspiegels in. Alleen heeft de auto het vaak helemaal mis. Wij vulden onze lengte in (1,90 meter) en werden door het Driver Personalization System zover naar achteren geschoven, dat we bijna op de achterbank zaten.

Erster Test – Waarom de Mazda CX-60 ist ein großer eigensinniger Reus

Gelukkig kun je je positie daarna zelf instellen – zodat je weer bij de pedalen en het stuurwiel kan – en die saven in jouw profiel. De CX-60 zeigt je vervolgens naar links und naar rechts te kijken om jouw gezicht met behulp van een camera te kunnen vastleggen. Das Fahrer-Personalisierungssystem kann mehr Möglichkeiten bieten, um Ihre Wünsche zu erfüllen und sofort zu ändern, und alles in Ihrem Haar zu vervollständigen.

De CX-60 biedt plaats aan vijf personen. Een derde zitrij voor een zesde en zevende inzittende is niet leverbaar. Achterin zit je als een vorst. En dan hebben we het niet allen over de 1,65 meter korte Japanese keizer Naruhito, maar ook over koning Willem-Alexander, the 1,83 meter lang is. De hofhouding en de beveiliging kunnen mee in het bagagecompartiment, waar tussen de 570 en 1726 liter aan ruimte beschikbaar is. In een Aanhanger will der CX-60 2500 Kilo (!) trekken.

Erster Test – Waarom de Mazda CX-60 ist ein großer eigensinniger Reus
Erster Test – Waarom de Mazda CX-60 ist ein großer eigensinniger Reus

Dat laatste komt natuurlijk op het conto van de 327 pk en 500 Nm sterke stekkerhybride-aandrijflijn. We kunnen daarover nog geen definitief oordeel vellen (zie de volgende vraag in deze review), maar de eerste indruk is in ieder geval redelijk goed. Mazda maakt geen gebruik van een CVT-transmissie, zoals bijvoorbeeld Toyota wel doet, en dat zorgt ervoor dat de benzinemotor niet zo irritant hard loeit as je het volle vermogen vraagt.

Op het moment dat je accelereert, houdt een CVT-bak het toerental van de krachtbron op een ideal (lees: hoog) toerental. En dat schuurt. Niet alleen vanwege het irritante geluidsniveau, maar ook omdat de toeren – heel tegennatuurlijk – niet stijgen met de toenemende acceleratie. De Mazda heeft van dat fenomeen geen last. Hij maakt gebruik van een achttrapsautomaat met meerplatenkoppeling, the volgens Mazda efficiënter is dan een soortgelijke transmissie met koppelomvormer.

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste test en reviews?

Meld je aan voor de wekelijkse Auto Review-nieuwsbrief.

Qua rijgedrag is de CX-60 een was moeilijke auto. Van zo’n flinke suv zou je verwachten dat hij heerlijk comfortabel en zacht is, maar daarvoor heeft Mazda niet gekozen. Der CX-60 ist stevig und direct, met een aansprekend stuurgedrag. Alleen is de vraag: zitten kopers van zo’n model daarop te wachten? Van een ideal reis-suv verwacht je een ‘Ritt auf einem Zauberteppich‘, niet een wandeling over een spijkerbed. Willst du ja, de CX-60 kan akelig oncomfortabel zijn (zie hieronder).

Was kann man besser über den Mazda CX-60 sagen?

Erster Haftungsausschluss. Mazda-Lietäten in einem CX-60 aus der Vorserienstraße, ein Auto die auf Details verzichtet, verschilt die Produktserie. En dat was te merken. De Plug-in-Hybrid-aandrijflijn kan bijvoorbeeld wel wat ‘Feinabstimmung’ Gebruiken (en dat gaat gebeuren, Aldus Mazda). Het geheel maakt vooralsnog opmerkelijke geluiden en produceret af en toe rare trillingen. Ook de achttraps automaat was niet fulldig bij de les en reageerde traag op plotselinge input via het gaspedaal.

Verder vinden we de demping van de CX-60 aan de harde kant. Dat is een keuze van Mazda – het merk heeft geproberd om zijn 2000 kilo zwar suv een sportieve injectie te geven – maar die heeft een keerzijde. Op pokdalig asfalt en over verkeersdrempels is de CX-60 nerveus en springerig, op het oncomfortabele af. Als de weg daarentegen mooi egaal is, profiteer je van een snaarstrak onderstel, dat geen krimp geeft als je de bochtsnelheid verhoogt.

Wanneer komt de Mazda CX-60 und was gaat-ie kosten?

Der CX-60 wurde im September von Oversteek in den Niederlanden gebaut. Hij is er dan alleen als Plug-in-Hybrid, ab 51.690 Euro. Er bietet vier Ausstattungsniveaus: Prime-Line, Exclusive-Line (53.190 Euro), Homura (55.690 Euro) und Takumi (57.190 Euro). Kies je voor die laatste, dan krijg je een absolute premiumervaring, met echt hout in het interieur en een bijzondere stoffen dashboardbekleding, die moet doen think aan Japanese kimono’s.

Was vind ikself van de Mazda CX-60?

Der Mazda CX-60 ist mooi, autstekend afgewerkt en heeft een cockpit die uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid. Gezien zijn vermogen en uitrusting lijkt hij goed geprijsd, al valt te bezien hoe zuinig zijn plug-in hybride-aandrijflijn is (het WLTP-verbruik van 1 op 67 is een lachertje, natuurlijk). Liefhebbers van strak sturende auto’s komen bij de CX-60 aan hun trekken, alleen is het onderstel, wat ons betreft, veel te hard. Van een grote suv als deze verwacht je comfort, boven alles.


Source: Autoreview.nl by www.autoreview.nl.

*The article has been translated based on the content of Autoreview.nl by www.autoreview.nl. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!