Elgázolta Brazíliát a remeklő férfi pólóválogatott

2022. Juni 23. csütörtök 22:29

A férfi vízilabda-válogatott magabiztosan legyőzte Brazíliát a hazai rendezésű világbajnokságon, a Margitszigeten szereplő A csoportban, csütörtökön.

vizes-vb, férfi vízilabdatorna, A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Brasilien 20-6 (7-1, 4-2, 4-1, 5-2)
gólszerzők: Zalánki, Varga, Nagy 3:3, Manhercz, Angyal, Hárai 2:2, Pohl, Jansik, Burián, Vámos, Mezei 1:1, Illetve Real 2, Pedroso, Lacerda, Guimaraes, De Paula 1:1

Magyarorszag: Lévai Márton – Vámos Márton, Mezei Tamás, Angyal Dániel, Varga Dénes, Manhercz Krisztián, Zalánki Gergő, csere: Vogel Soma (Kapus), Burián Gergő, Pohl Zoltán, Jansik Szilárd, Hárai Balázs, Nagy Ádám

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesére, amely a keddi nyitányon 12-8-ra verte a montenegróiakat, könnyű feladat várt a második csoportmeccsen, mivel a nálánál jóval szerényebb tudású brazilokkal szemben szállt vízbe a Hajós uszoda nagymedencéjében csütörtök késő este.

A tavaly Tokióban olimpiai bronzérmes magyar alakulat hamar vezetést szerzett a négyes leggyengébbjeként elkönyvelt dél-amerikaiak ellen, a telt házat jelentő hatezer lelkes szurkoló üdvrivalgása közepette.

Manhercz Krisztián indította el a gólok sorát, majd az ő duplája és Varga Dénes találata után, három perc elteltével már 3-0-t mutatott az eredményjelző. A brazilok, akiknek eddigi legjobb világbajnoki eredményük egy 10. hely volt 2015-ből, a nyitónegyed közepén szépítettek. Válaszul Burián Gergely, Jansik Szilárd, Pohl Zoltán és Zalánki Gergő folytatta a gólgyártást, és az első nyolc perc elteltével már tetemes volt az előny (7-1).

Gyorsan eldőlt a meccs

A második negyedben Vámos Márton jegyezte a nyolcadik, Zalánki a kilencedik hazai találatot, majd a viszonylag hosszú gólszünetet Hárai Balázs törte meg (10-2). A nagyszünetet jelző dudaszó előtt alig valamivel Nagy Ádám alakította 11-3-ra az állást.

A harmadik játékrészben bő három percet kellett várni a 12. gólra, ám Angyal Dániel egyáltalán nem tucatgólt szerzett. Varga büntetőből módosította 13-4-re az eredményt, a triplázó Zalánki révén lett meg a közte tíz, míg Nagy a duplázók közé lépett be remek lövésével (15-4).

Derencsényi István/MVLSZ

A zárónegyedet Varga harmadik gólja nyitotta, Mezei Tamás találata pedig azt jelentette, hogy a magyar mezőnyjátékosok közül mindenki legalább egyszer eredményes volt a meccsen. A hajrában még Angyal és Hárai duplázott, Nagy pedig harmadik gólját jegyezte, így a vége 20-6-os, fölényes magyar siker lett. A válogatott szombaton 21.00 órától a georgiaiakkal vívja csoportzáró meccsét a Margitszigeten.

Az állás: 1. Magyarország 4 Pont, 2. Georgia 2 (23-20), 3. Montenegró 2 (18-21), 4. Brazília 0

Címlapkép: Derencsényi István/waterpolo.hu


Source: molcsapat.hu by molcsapat.hu.

*The article has been translated based on the content of molcsapat.hu by molcsapat.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!