Elämän emäkset on löydetty avaruuskivistä


Maapallon kaiken elämän neljä keskeistä rakennuspalikkaa ovat soluissamme, sen dna:ssa.

Dna-nauhan eli perimän muodostavat emäsparit AT ja CG. Ne ovat dna-nauhassa pareina kuin tikapuiden askelmat, kaksoiskierteisessä muodossa.

Elämälle tärkeimmät emäkset ovat adeniini (A) tymiini (T), guaniini (G), ja sytosiini (C) sekä myös viides, urasiili (U). Siehe esiintyy solun rna:ssa eli yleensä yksinauhaisessa perimässä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt nuo kaikki elämälle ja perimälle tärkeät emäkset ovat löytyneet asteroideista ja meteoriiteista, jotka ovat iskeytyneet maapallolle. Aiemmin oli löydetty eitel kaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Schlaganfall Yasuhiro Oba Hokkaidon yliopistosta löysi nyt ryhmänsä kanssa meteoriiteista kaksi dna:n emästä näistä neljästä, sytosiinin ja tymiinin.

Tutkijat pitävät epätodennäköisenä, että alkeellista elämää kuitenkaan olisi syntynyt jo avaruuden kivien pinnalla.

Emäkset kuitenkin ehkä edistivät mutkikkaiden molekyylien ja siten myös alkeellisen elämän syntyä Maan päällä miljardeja vuosia sitten, kertoo verkkosivu Wissenschaftsalarm.

„Löysimme emäspareja hyvin pieninä pitoisuuksina. Niitä oli vain miljardisosia näytteen painosta“, Oba kertoi verkkopalvelu Live Sciencelle.

Japanilaislöytö todistaa, että Maahan iskeytyneet avaruuden kivet toivat aikoinaan mukanaan kaikkia elämälle tuttuja yhdisteitä. Näin oli arveltukin.

Emäkset syntyivät alun perin avaruudessa kertymäkiekossa, jossa oli paljon avaruuden kaasua ja pölyä. Syntyvä maapallo oli osa kertymäkiekkoa nuoren Auringon ympärillä.

Tutkijat uskovat, että emäkset syntyivät valokemiallisissa reaktioissa eri alkuaneista.

Japanilaiset tutkivat kolmea eri meteoriittia, jotka ovat 4,5–5 miljaridia vuotta vanhoja.

Maapalloon kohdistui noin 4–3,8 miljardia vuotta sitten runas avaruuden asteroidien ja meteorittien pommitus.

Maahan iskeytyneet kivet saattoivat hyvinkin sisältää kaikkia elämän yhdisteitä, joita nyt löydettiin.

Työn Julkaisi gebundenelehti Nature Communications.


Source: Tiede by www.tiede.fi.

*The article has been translated based on the content of Tiede by www.tiede.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!