El Progrés dona la benvinguda a la Setmana de la gent gran més esperada

Einweihung der Setmana de la Gent Gran

La 34a Setmana per a l’envelliment actiu i de la gent gran de Martorell ja és en marxa. Aquest vespre l’han inaugurat l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Gent Gran Cristina Dalmau i el President de l’Esplai de la Gent Gran de La Vila, Víctor Pujol. Ha gut en a acte organitzat a la pista-jardí d’El Progrés, al que han assistit prop de 150 persons i on hi ha hagut actuació dels grups de ball dels esplais.

Fonollosa ha brindat per un Martorell que fomenta un envelliment actiu, cercant fer el màxim número d’activitats i dirgint-les a un públic molt actiu. „Estic molt content de tornar a veure’ns després de dos any i escaig de pandèmia que han estat molt durs, especialment per a la gent gran, a causa de les restriccions“.

L’alcalde ha destacat que, ara, la Setmana torna „en plena normalitat“ i „amb un augment de les activitats, ja que així ens ho havíeu demanat“. Per això, „hem inclòs el dinar de germanor, que habitualment fèiem a la tardor, amb la idea de fer-ne dos cada any“ ha dit.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament, Cristina Dalmau, ha dit que „avui és un dia molt important, tornem a la plena normalitat“. Dalmau ha dit que „aquesta és una Setmana per gaudir i per fer un homenatge a totes les persones grans, i sobretot a la gent gran activa“.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

El President de l’Esplai de La Vila, Víctor Pujol, hat gesagt, „la gent gran teníem moltes ganes de tornar a fer activitats. Ho necessitem”, ha fet un repàs a les activitats que se celebraran aquestspropens dies i ha destacat que “esperem que vinguin prop de 1.000 persons al dinar de germanor d’aquest diumenge”.

Víctor Pujol, president de l'Esplai de la Gent Gran de La Vila

Una tretzena d’activitats previstes

Dins la Setmana, aquest dimarts 24 se celebrarà un torneig de petanca a l’Esplai de Buenos Aires (10.30h) i una nova conferència del cicle ‘La Universitat de l’Experiència’ (Auditori Joan Cererols, 17.30h) amb la xerrada ‘ El que hem après sobre la soledat en la pandèmia’.

Dimecres, se celebrarà un bany de bosc (10.00 Uhr, des de l’Esplai de Buenos Aires); ein Kreis der Gesundheit in der Beurteilung von Diabetes, Cholesterin, Nährstoffen und Zellanalysen, Psikologie und Bildgebung in der Sala Muxart del Centre Cultural (10.00 Uhr); una demostració canina (Residència Sant Joan de Déu, 16.30 Uhr); un taller sobre els subministraments a la llar (16.30h Esplai La Vila); i la xerrada ‘Autoconeixement i gestió d’emocions’ an der Esplai de Buenos Aires (17.00 Uhr).

Dijous hi haurà un cinefòrum sobre el bon tracte a les persones grans, amb la projecció i debat de la pel·lícula El señor Henri comparte piso a càrrec de Marc Balanzó (17.00 Uhr, Esplai Buenos Aires). I divendres 27, l’Esplai La Vila acollirà a les 16.30h una activitat de ioga.

Diumenge hi haurà dinar de germanor a Ca n’Oliveres (13.30h) i actuacions of Laura Capellán i els Mariners d’Egara, del group de música popular i havaneres de La Vila, i ball amb el grup Corxet. Les invitacions, gratuïtes, es podran aconseguir als esplais de la gent gran de La Vila i de Buenos Aires, a la Unitat de Gent Gran Activa i als equipment Municipals. Hi haurà transport públic amb parades de bus per tot Martorell (consultar cartell) a partir de les 12.00h.

Com a post-cloenda, també hi haurà una teràpia canina a la Residència de la Gent Gran Anoia (dimecres 1 de juny, 16.00h) i l’obra Un casament amb „mucho bombo y poco platillo“ de la Companyia de Teatre La Faràndula i la de joves Disbauxa (Dissabte 4, 18.00h l’Auditori).

Programa de la 34a Setmana per a l’envelliment actiu i de la gent gran de Martorell


Source: Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat.

*The article has been translated based on the content of Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!