Ein Tesla autóinak kémkedésétől tartanak a kínai politikusok

Peking amiatt aggódik, hogy az amerikai cég elektromos gépkocsijai kellemetlen képeket készíthetnek.

A Tesla Motors járműveinek karosszériájában lévő kamerák folyamatosan rögzítik az autó körüli történéseket. Kínában ez nyugtalanságot okoz, mert az ázsiai állam attól tart, hogy az amerikai társaság elektromos autóit kémkedési célokra használhatják. Peking Aggodalma Mostanra odáig fajult, hogy a Tesla összes gépkocsijának megtiltotta a közlekedést. A döntés értelmében július elsejétől legalább két hónapig nem közlekedhetnek az elektromos járművek a Pekinghez közeli Pejtajho üdülőváros körzetében.

Az egész dolgot az váltotta ki, hogy a kínai kormány és más magas rangú vezetők egyes találkozóit a nyári hónapokban a tengerparti városban tartják. Úgy tűnik, hogy a kínai vezetés így akarja megakadályozni, hogy a Tesla autóinak kamerái bármilyen képet rögzítsenek a kormánytisztviselőkről vagy a találkozók egyéb résztvevőiről. A Tesla Model 3 például 8 kamerával rendelkezik, amelyek kifelé néznek és a környezetet figyelik. Egy másik kamera a gépkocsi belsejében található, és a járműben tartózkodó személyeket figyeli. A kamerák rögzített felvételei helyben tárolhatók. Egyes esetekben a klipek automatikusan feltöltődnek a vállalat felhőjébe, ahol az önvezető szoftver további fejlesztéséhez vagy elemzéséhez használják fel őket.


A kémkedéssel kapcsolatos aggályok eloszlatására az amerikai autógyártó közölte, hogy autói felvételei nem hagyják el az országot. Ennek érdekében a Tesla saját adatközpontot helyezett üzembe Kínában. A Tesla eddig jó kapcsolatot ápolt a kínai kabinettel. Az amerikai konszern az egyetlen autógyártó Kínában, amely saját gyárat üzemeltethet ott anélkül, hogy egy kínai céggel közös társaságra kellene támaszkodnia. Ein Tesla vezérigazgatója, Elon Musk ist köztudottan dicséri a kínai népet, és eddig tartózkodott a kínai kormány bírálatától.

Tavaly a Népi Felszabadító Hadsereg megtiltotta a Tesla-tulajdonosoknak, hogy járműveiket katonai bázisokon és laktanyák környékén parkolják le.


Source: SG.hu Hírmagazin – Autó by sg.hu.

*The article has been translated based on the content of SG.hu Hírmagazin – Autó by sg.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!