Ein Sony bemutatta ein WH-1000XM5 fejhallgatót

Újratervezett külsővel, jobb hangminőséggel és zajszűréssel érkezett meg a japánok díjnyertes 1000X-sorozatának legújabb darabja.

Frissítette a Sony a Bluetooth fejhallgatóik felső kategóriáját képviselő 1000X-szériát. A WH-1000XM5 schwarz, matt matt und matt krem ​​színben (ezüst) érkezik, még 2022 májusának végén. A dizájn változott, immáron a 250 grammos fejhallgató nem összehajtható úgy, mint elődei voltak, ezért a hordozó tokot is áttervezték. A füleket elfedő kagylókban szintetikus bőr fülpárnák vannak, a méret állításához használatos csúszka fokozmentes, a fejpánt pedig karcsúbb, mint az elődmodellekben. Belül az WH-1000XM4-ben látható viselésérzékelő (közelségszenzor) eltűnt, pontosabban a szövetborítás alá költözött. A fejhallgatón továbbra is USB-C szolgál töltésre, maradt a 3,5 milliméteres audio csatlakozó, irányítani érintőfelülettel lehet, de a bekapcsoláshoz, valamint az aktív zajszűrés és az átengedő mód aktiválásához gomb fizikai maradt fizikai. Immáron a Google Asszisztens és az Amazon Alexa elérhető hangparanccsal, így az őket ébresztő gomb búcsúzik.

Nem látható, de állítólag pontosabb a közelségszenzor, új a hordozó tok.Nem látható, de állítólag pontosabb a közelségszenzor, új a hordozó tok. Nem látható, de állítólag pontosabb a közelségszenzor, új a hordozó tok. (für: Sony) [+]

Hirdetés

Mikrofonból nyolc van, ez kétszer annyi, mint az elődmodell esetében. Az aktív zajszűrés mind a nyolcat használja, ezzel állítólag a magasabb frekvenciájú hangokat ist jobban meg tudja fogni az új fejhallgató, mint elődje. Az eszköz képes automatikusan állítani a zajszűrést a fejhallgató környezetéhez igazítva immáron anélkül, hogy külön le kellene futtatni a Sony NC Optimisert. A zajszárésért a már ismert QN1 HD Processzor Felel, ezt viszont kiegészíti a WF-1000XM4-ben bemutatott V1 Processzor is.

A színek maradtak az ismertek.A színek maradtak az ismertek. A színek maradtak az ismertek. (für: Sony) [+]

A hangkeltésért egy új, 30 milliméteres meghajtó felel, ami lágy peremekkel segíti a zajcsökkentést, könnyű és merev szénszálas kompozitból készülő kupolájával pedig jobb nagyfrekvenciás érzékenységgelny bír, ígyyfrekvenciás érzékenységgel Term hangs. A Sony ugyanazt az ólommentes, aranyat tartalmazó forrasztóanyagot használja a fejhallgatóban, amit az A100-as Walkman zenelejátszóban, ezzel elősegítve az egyenletes energiaeloszlást és a jobb jel-zaj arányt. Természetesen adott a Hi-Res támogatás vezetékkel és az LDAC kodeket használva vezeték nélkül is. A gyengébb minőségű tömörített fájlokat a DSEE Extreme valós időben javítja, a felskálázás dinamikusan képes felismerni a hangszerelést, a műfajokat, vagy dalok egyes elemeit és helyreállítja a tömörítés során. Az Impedancia 48 Ohm, a Frekvenciaátvitel kábelen 4 – 40 000 Hz között van, Bluetooth 5.2-n át 44,1 kHz-es mintavételezéssel 20 – 20 000 Hz, LDAC-ot használva 96 kHz-es mintavételezéssel 20 és 40 000 Hz között. Az 1000XM5 reduziert 102 dB/mW. Ein 360-Grad-Fokus, der von einem elődből, einem új fejhallgató Sony Bravia XR tévéhez WLA-NS7 vezeték nélküli adóval csatlakoztatva képes Dolby Atmos hangot is leadni.

Így épül fel a WH-1000XM5 hangkeltője.
Így épül fel a WH-1000XM5 hangkeltője. (für: Sony) [+]

Változáson esett át a mikrofon-elosztás és javult a beszélgetési hangminőség. Jobb és bal kagylónként kettő-kettő nyalábformáló mikrofon dolgozik, amit a Sony mesterséges intelligencia alapú zajszűrése segít annak érdekében, hogy a fejhallgató viselőjének hangját elválassza a háttérzajtól, jo svarzé bete, illetve. A mikrofonok és az AI dolgozik akkor is, ha valaki a transzparens módot használná a külvilág hangjainak beengedésére.

Gombból nincs sok, az érintőfelülettel irányítható a fejhallgató.
Gombból nincs sok, csak a legfontosabbak, az érintőfelülettel irányítható a fejhallgató. (für: Sony) [+]

Van gyors párosítás Androiddal és Windows rendszerekkel, és adott a Bluetooth multipont is, a két eszközzel való szimultán használatért azonban fel kell áldozni az LDAC-ot. Android és iOS telefonokról a Sony Headphones alkalmazással lehet a fejhallgatót irányítani, az EQ-t kalibrálni, valamint az okosfunkciókat személyre szabni.

A hordozó összenyomható, így könnennyebben elfér táskában, vagy a repülőgépeken a térdnél található tartóban.
A hordozó összenyomható, így könnennyebben elfér táskában, vagy a repülőgépeken a térdnél található tartóban. (für: Sony) [+]

Nem változott az üzemidő, a Sony továbbra is 30 órányi ANC-s zenelejátszást garantál, ANC nélkül 40 órát. Változott viszont a töltés, ezentúl minden USB PD szabványú töltővel elég 10 percig tölteni a fejhallgatót ahhoz, hogy öt órányi zenelejátszásra legyen képes. Aki konferenciákhoz, telefonhívásokhoz használná az eszközt, az ANC-vel 24 órányi, ANC nélkül 32 órányi üzemidőre számíthat. Töltőkábelt egyébként itt ad a gyártó, telefonjaival ellentétben, és jár az 1,2 méteres aranyozott csatlakozós fejhallgatókábel is, kimarad viszont a repülőgépes rendszerekhez való adapter, ami a korábbi években járt a fejhallgatók mellé. A csomagolás viszont követi az új irányvonalat, vagyis komposztálható, műanyagmentes dobozban kapja a vásárló kézhez a WH-1000XM5-öt.

Ein Doboz-Tartalma.
Ein Doboz-Tartalma. (für: Sony) [+]

Egyelőre a magyar képviselet csak annyit közölt, hogy május végétől lesz elérhető hazánkban az eszköz, árat pedig nem tudtak közölni. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban emelkedett a fejhallgató ára az előző generációhoz képest, az USA 399 dollárért, a UK 380 fontért kapja meg az eszközt, így 145 és 175 ezer forint körüli árra árra így 145 és 175 ezer forint körüli árra árra ára


Source: Hírek és cikkek – Mobilarena by mobilarena.hu.

*The article has been translated based on the content of Hírek és cikkek – Mobilarena by mobilarena.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!