Ein Snap ist ein havi előfizetés felé menekül

Teszteli havi előfizetéses rendszerben nyújtani kívánt új szolgáltatásait a Snapchat platformot üzemeltető Snap, mely a hasonló profilú Telegram után csatlakozhat azokhoz a közösségi szolgáltatásokhoz, melyek htelavi díjas prévelmium csomagokkal pr. A Snapchat esetében ugyanakkor egyelőre kevesebb a konkrétum, de jelen helyzetben rendkívül meglepő lenne, ha visszakozna a cég a tervektől.

A kiszivárgott információk alapján Snapchat Plusnak nevezett konstrukció néhány kisebb funkcionális és kozmetikai változást eredményezhet majd azoknak, akik kifizetik érte a tervezett 4,59 eurós havi, vagy 45,99 eurós éves díjat. Így például ki lehet majd jelölni az applikációban egy első számú barátot (legjobb barát), az előfizetők emellett hozzáférhetnek exkluzív Snapchat ikonokhoz, valamint statisztikához juthatnak arról.

Ein Snapchat mellett a Telegram ist ein fizetős opció bevezetésén dolgozik, utóbbinál a Telegram Premium előfizetés indulása még ebben a hónapban esedékes. A két cégen kívül előfizetéses konstrukcióval jelent meg tavaly év végén a Twitter is (Twitter Blue).

Az új bevételszerzési lehetőség a Snap esetében lényeges szerephez juthat, hiszen a céget meglehetősen érzékenyen érintette az iOS 14.5-ös verziójával megjelent új adatvédelmi beállítások, melyek lehetőséget adtak az Apple készülékek felhasználóinak arra, hogy az appokon belüli tevékenység nyomonkövetését tiltsák.

A cég vezetői tavaly októberben, a 2021-es harmadik negyedévi pénzügyi eredmények közzététele során elismerték, hogy bár minden lehetséges módon igyekeztek felkészülni a hirdetési szolgáltatást vastagon érintő változásokra, azok a vártnál is súlyosabb következményekkel jártak, és ha ez nem lenne elég, az iOS új adatvédelmi beállításai révén még borúlátóbb jövő vár a szegmensre.

Bár a Snap negyedéves árbevétele akkor látszólag hibahatáron belül, az előrejelzett 1,1 milliárd dollárhoz képest 1,07 milliárd dollárra csökkent, pusztán a fenti bejelentés hatására több mint 20%-ot zuhantak a társaság papírjai.


Source: HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu.

*The article has been translated based on the content of HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!