egyetlen javaslat sem kerülhet anélkül a kormány elé, hogy a szakmával ne egyeztetnének

egészségügy;szakállamtitkár;belügyminiszterium;Pintér Sándor;Magyar Orvosi Kamara;

2022-05-27 12:34:00

Pintér Sándornak jó az érdek érvényesítő képessége, így megnyugtatja Takács Pétert, hogy az ágazat a belügyhöz került.

“Az ügyek 85 százalékát el lehet dönteni Budapestről egy exceltáblázatot nézegetve, de az ügyek 15 százalékában viszont kell kérdezni a terepen dolgozókat, a centrumkórházak vezetőit, az ápolási igazgatókat és a kistelepülések háziorvosait is” – utalt a várható az ágazati együttműködés stílusára Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Orvosi Kamara pénteki kongresszusán.

Mint mondta: „Az elmúlt másfél évben volt alkalmam szorosan együtt dolgozni Pintér Sándor belügyminiszterrel, így engem megnyugtat a tudat, hogy ide kerültünk.“ Azt ist hozzátette: szerinte nem az határozza meg egy ágazat érdekét, képviseletét, vagy érdekérvényesítő képességét, vagy van-e önálló minisztériuma, hanem az, hogy milyen miniszter van élén.

Takács Péter szerint Pintértől rendezett, logikus és következetes vezetést tanulhat.

A politikusnak kinevezése óta ez volt első nyilvános szereplése. Münzstätte: hazajött, hiszen korábban tíz évig volt a kamara elnökségének tagja.

Beszélt arról is, hogy az operatív feladatokat az Országos Kórházi Főigazgatóság végzi majd a jövőben is, míg a stratégia alkotás a politikai államtikárságra marad. A nyár közepéig elkészülhetnek a stratégai javaslatokkal,

Konkrét programot nem ismertetett, de utalt arra, hogy a jövőben főként az elmúlt ciklus intézkedéseinek a finom hangolásai várhatóak.


Source: Népszava by nepszava.hu.

*The article has been translated based on the content of Népszava by nepszava.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!