Egy orosz ügyvédi iroda kártérítést követel az Apple Pay és a Netflix lekapcsolásáért


Az ügyvédi iroda komoly summát kaszálna a szolgáltatók kivonulásából eredő károkért.

Már a tizedik hete tart az orosz-ukrán háború, az átlag orosz állampolgárok pedig leginkább a hazájukat sújtó gazdasági szankciók miatt érezhetik a bőrükön a konfliktus hatását. Ezek következményeként ugyanis számos nyugati cég teljesen kivonult a helyi piarcról, vagy felfüggesztette a szolgáltatásait.

Az utóbbiak közé tartozik a Netflix és az Apple is, egy ügyvédi iroda azonban most perrel venne elégtételt rajtuk.

Elsőkent a Reuters számolt be róla, hogy a Chernyshov, Lukoyanov & Partners nevű jogi cég Moszkvában benyújtott keresete 90 millió rubeles (452 ​​millió forints) kártérítést követel az Apple-től, amiért a cupertinóiak március elsején lekapcsolták az országban Apple Pays fizetágban A “morális” károkra hivatkozó felperes a funkció visszaállítását is szeretné elérni, valamint tárt karokkal várja, hogy mások is csatlakozzanak a keresetéhez, amivel a kártérítési összeg is emelkedne.

A Chernyshov, Lukoyanov & Partners emellett a Netflix ellen is indított egy külön pert, ám nem sok esély van rá, hogy bármelyik ügyet is sikerre vigye. Az Apple Pay esetében különösen összetett a helyzet, mivel a fizetési szolgáltatást közvetlenül is érintik az Egyesült Államok által kivetett pénzügyi szankciók, tehát a cupertinóiak még akkor sem kapcsolhatják vissza, ha titkongy vissza, ha titkongy

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.


Source: PC World Online Hírek by pcworld.hu.

*The article has been translated based on the content of PC World Online Hírek by pcworld.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!