Egy nyáron két legnagyobb sztárját veszítheti el a Bundesliga

Szombaton zárul a német élvonal 2021–2022-es idénye, melynek a végén Lewandowski hetedszer lesz gólkirály a Bundesligában. Egyúttal nagy valószínűség szerint utoljára, jósolja az ismert német szaklap, ein Kicker.

Ennek oka természetesen nem az, hogy a lengyel csatár felhagy a góllövéssel, hanem az, hogy a nyártól másik országban műveli tovább e nemes mesterséget. Jelesül: német források szerint Lewandowski visszautasította a Bayern München szerződéshosszabbítási ajánlatát.

A jelenlegi megállapodása a klubbal 2023 nyaráig szól, de ha a bajor együttes még pénzt szeretne látni érte, akkor már most el kellene adnia.

A Kicker értesülése szerint erre jó esély van, két feltételnek azonban teljesülnie kell a váltáshoz. Az egyik, hogy a Bayern megtalálja a megfelelő utódot, a másik pedig, hogy érkezzen megfelelő ajánlat, és állítólag negyvenmillió euró már annak számítana.

Lewandowski ünnepelt sztár Németországban. Foto: Filip Singer

A múlt héten jelentette be a Bayern, hogy 2024-ig meghosszabbította a szerződését legendás játékosával, Thomas Müllerrel. Ez egyben jelzés is volt Lewandowskinak, hogy hosszabb távú szerződésben ő sem reménykedhet, a müncheni klub a harminc feletti játékosaival óvatosan kötelezi el magát hosszabb távra, márpedig a lengyel augusztusban márlesz 34. Az anyagiak mellett épp a szerződés hossza az, amivel Lewandowski a leginkább elégedetlen.

Lewandowskit az utóbbi időben a Barcelonával hozták hírbe, amire Oliver Kahn, a Bayern ügyvezetője úgy reagált, hogy egyre nagyobb képtelenségekkel állnak elő a csatár jövőjét illetően. Az ugyanakkor biztos, hogy más csapatok figyelmét is felkeltheti, ha az elmúlt évek egyik legjobb góllövője elérhetővé válik.


Source: Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu.

*The article has been translated based on the content of Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!