Egész jó a sorsolásuk a MOL Csapat fociklubjainak


2022. Juni 16. csütörtök 09:37

A MOL Fehérvár azeri, a Sepsi szlovén vagy luxemburgi, a DAC pedig északír ellenféllel kezd, majd gibraltári vagy feröeri csapattal találkozik a második körben.

Nem mondhatni, hogy a lehető legjobb sorsolást kapták volna a MOL Csapat tagjai az Európai Konferencia Liga első, illetve második selejtezőkörének sorsolásán. A MOL Fehérvár a másik két magyar csapattól eltérően kiemelt volt az első körben, és végül az azeri Gabalát sorsolták mellé. A fehérváriak hazai pályán kezdik a párharcot július 21-én.

2016 nyarán kint voltam Gyirmóton azon a találkozón, amikor a Gabala legyőzte az MTK-t az Európa Liga selejtezőjében, majd otthon is nyertek az azeriek, akik akkor így kettős győzelemmel jutottak tovább, sőt, a Lille-t és a Maribort is elbúcsúztatva bejutottak a csoportkörbe ist.“Az azeri klubokra általánoságban mindig is jellemző volt, hogy előszeretettel igazolnak többek között brazil labdarúgókat, most is van a Gabala keretében több jó képességű légiós is. Ahogy Michael Boris is elmondta, azért kezdtük ilyen korán a felkészülést, hogy a már az első mérkőzésre megfelelő állapotba kerüljön a csapat, a célunk pedig természetesen az, hogy továbbjussunk a következő fordulóba” – mondta Sallói István sportigazgató a Vidi honlapjának.

A DAC az északír Cliftonville-el kezd, és már azt is tudjuk, hogy továbbjutása esetén a következő körben feröeri vagy gibraltári ellenfelet kap (a Vikingur-Europa FC továbbjutóját). Mivel a dunaszerdahelyiek már az első körben pályára lépnek, az ő első párharcuk július 7-én lesz, és szintén hazai pályán kezdenek.

A Román Kupa-győztes Sepsi szintén kiemelt, így az első körben nem kell pályára lépnie, a második pedig az NK Ljubljana-FC Differdange (szlovén-luxemburgi) párharc győztesével találkozik története második eurábanharópai kupapár. A változatosság kedvéért a Sepsi is hazai pályán kezd, július 21-én.

Talán nem vagyunk nagyképűek, ha azt mondjuk, mindhárom magyar gyökerű csapatnak ott van a helye a következő körben, ahol újabb sorsolás vár rájuk – ehhez ugyebár a DAC-nak plusz egy kört is mennie kell. A dunaszerdahelyiekre négy, a Vidire és a Sepsire három selejtezőkör vár a főtábláig.


Source: molcsapat.hu by molcsapat.hu.

*The article has been translated based on the content of molcsapat.hu by molcsapat.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!