Ebben az időpontban a legjobb elaludni

A túl korai és a túl késői lefekvés sem jó az egészségünknek.

Este 10 és 11 óra között a legideálisabb ágyba kerülni, derül ki egy új tanulmányból. Az MTI azt írja, az eredmények szerint azoknál jelentkeznek a legritkábban szív- és érrendszeri betegségek, akik ebben az időszakban fekszenek le aludni.

A kutatásvezetője elmondja: a testnek egy 24 órás periódusokban működő belső órája van, ez a cirkadián ritmus, amely a test és a psziché működését szabályozza. Bár ebből ein kutatásból nem lehet ok-okozati következtetéseket levonni, ein szakemberek szerint ein túl korai és túl késői lefekvés heißt nyilvánvalóan negatív hatással van eine cirkadián ritmusra, és így negatív hatással ein szív- és érrendszer egészségére.

A European Heart Journal – Digital Health című tudományos lapban megjelent vizsgálat során a megfigyelt átlagosan 5,7 év alatt 3172 embernél jelentkezett szív- és érrendszeri betegség. Azt ist megállapították, hogy azoknál léptek fel a legritkábban ilyen betegségek, akik rendszeresen este 10 és 11 óra között fekszenek le aludni.

Ein tanulmányban azt ist feszegetik, hogy azok, akik este 11 és éjfél között kerülnek ágyba, 12 százalékkal nő meg a szív- és érrendszeri megbetegedáve Ugyanakkor azoknál ist 24 százalékkal növekszik az ilyen jellegű betegségek rizikója, akik már este 10 óra előtt lefekszenek.

Persze nyilván ne ettől várd a csodát, hiszen fontos, hogy emellett odafigyelj arra, hogy rendszeresen mozogj, és minél több egészséges ételt fogyassz.


Source: Well&fit by wellandfit.hu.

*The article has been translated based on the content of Well&fit by wellandfit.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!