Drastičan pad Bitkoina, najniži nivo ove godine

10.05.2022. / 17:08

LONDON – Cijena Bitkoina danas je iznosila 31.667,00 dolara, što je drastičan pad od oko jedne trećine ukupne vrijednosti u odnosu na početak ove godina kada je ova kriptovaluta koštala 46.726 dolara.

Foto: EPA

Inače, tržište kriptovaluta je pod pritiskom posljednjih nekoliko dana, a unazad tridesetak sati došlo je do velikog poremećaja.

Prema podacima Coinmarketcapa, cijena Bitkoina je samo danas pala za 7,82 odsto.

Podsjećamo, u avgustu 2020. godine Bitkoinom se trgovalo cijenom oko 30.000 do 29.807 dolara. Međutim, nakon tog pada, Bitkoin je pokazao ogroman zamah i 8. novembra 2021. dostigao vrijednost 67.000 dolara.

Cijena Ethereum danas je pala za 5,58 odsto na 2.330,99 dolara u posljednja 24 sata. Bitkoin je pao za 19,26 odsto u jednoj sedmici, dok je Ethereum pao za 18,17 odsto.

Stručnjaci upozoravaju: Očekuje se dalji pad

Milijarder i ulagač u kriptovalute koji vodi Galaxy Digital Holdings Majkl Novograc, upozorio je da očekuje da će se stvari na tržištu dodatno pogoršati.

„Kriptom se vjerovatno trguje u korelaciji sa Nasdaq-om sve dok ne postignemo novu ravnotežu“rekao je Novograc u izvještaju o zaradi u prvom kvartalu Galaxyja u ponedjeljak.

Auf je dodao da bi investitore moglo da očekuje „veoma nestabilno i teško tržište barem u narednih nekoliko kvartala, prije nego što ljudi steknu osjećaj da smo u ravnoteži“.

Direktor kripto berze Luno za azijsko-pacifičko tržište Vijaj Ajar, rekao je da je Bitkoin izgubio stabilnost onog trenutka kada je pao ispod 37.500 dolara.

Ajar je upozorio da se može očekivati ​​dalji pad.

„Ako Bitkoin padne ispod 30.000 dolara, cijena će nastaviti da pada i dalje. Tada će biti izvjesno da će pasti na nivo od 25.000 dolara”rekao je angelehnt.

Rakon (RKN), Metacyber (METAC) und BitBall (BTB) bili su među najvećim dobitnicima u posljednja 24 sata. Rakon (RKN) je u posljednja 24 sata imao ogroman skok od 818,61 odsto.

Metacyber (METAC) ist 603,91 Punkte wert, dok je BitBall (BTB) na trećem mjestu, koji je zabilježio skok od 311,47 Punkte.

HAUPTSTADT


Source: Capital.ba – Informacija je capital by www.capital.ba.

*The article has been translated based on the content of Capital.ba – Informacija je capital by www.capital.ba. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!