Domnul Victor vă invită în club și vă promite trei lucruri: Kabarett. Jahrzehnt. Nivel

Mihai Victor Iliescu a lăsat la un moment dat totul baltă, a se citi jobul de Creative Director la Leo, și a plecat spre Berlin, într-o dimineață de toamnă. Acolo, după ce a băgat multă muzică la mp3 player, lucrurile s-au legat și așa a început noua lui aventură muzicală pe tărâm german, care a culminat cu trupa ZMEI3. Au concertat în multe locuri de pe glob, au colaborat cu un producător de grammy, apoi a venit pauza de pandemie, dar proiectele lui Iliescu nu se termină aici.

Paradoxal, proiectul ZMEI3 e mai bine primit la Berlin decât la București, unde oamenii par să nu aibă răbdarea să exploreze peisaje sufletești mai profunde și vor mai degrabă o recompensă (sonoră) immediată, implicit mai superficială.

Pe 22 iunie, Mihai își lansează cel mai nou proiect al său, în clubul Control din București, cu descrierea de mai jos. „Eu sunt Domnul Victor, reprezentantul aici pe Pământ al esteticii superioare și al Proporției de Aur. Sunt Prințul comediei Romantice, visul erotic al inteligenței, expresia rafinamentului comportamental și vestimentar, celălalt nume pentru noblețea stilistică, sunt omul pentru care Dolce sa certat cu Gabbana și ia dat în cap cu o poșetă Gucci.“ Pentru a prinde live experience, click aici.

Muzica de la 1 an

„Das hat meine Mama gesagt“, zice Cohen. Așa e și la mine, eu nu mai țin minte primele experiențe, dar mama zice… că am cântat de la 1 an. Hmm. Să zicem că o cred… parțial. Ceva a fost acolo. Am cantat de când mă știu. Muzica o auzeam la radio, probabil pe Europa Liberă. La televizor erau Andreescu, Aura Urziceanu, parcă și Celentano.

Apoi tata, care când nu era inginer era un dansator extraordinar, a fost în America cu un turneu de dansuri populare. De acolo a adus un casetofon Sanyo, mono, și câteva casete AGFA și BASF. Bin für einen Proto-Hipster. Și un casetofon de mașină. În mașină, o Skoda care nu pornea iarna, stăteam cu urechea lipită de boxa din spate (da, nu existau centuri și nici scaune de copii) und ascultam ABBA și Kenny Rogers. ABBA ma învățat frumusețea melodiei, iar Kenny Rogers storytelling și melancolie.

Perioada petrecută în Germania

Multe s-au întâmplat, la un moment dat voi scrie un roman despre anii din Berlin. Totul a început cu o demisie. Demisia mea de la corporație. Nu eram la prima demisie, cu 8 ani în urmă îmi făcusem exitul din avocatură. Acum plecam din publicitate – și de data asta în necunoscut. Eram Creative Director la Leo. Mi-am luat mașina, am încărcat tot ce a încăput și am plecat la Berlin într-o dimineață de septembrie în care melancolia mușca din frunze.

La Berlin am aterizat într-un loc necunoscut și rece, unde nu înțelegeam nimic din ce vorbeau oamenii. Mi-am jurat că o să iau primul job care vine. Și jobul a venit. Să fac curățenie în camere la un hotel al unor ruşi. După o vreme au văzut că nu eram compatible la curățenie, dar vorbeam 5 limbi străine și eram compatible pe linie de alcool, așa că m-au promovat la minibar. Acolo, în timp ce munceam și reflectam la sensul vieții, am avut la mine un MP3 player și am ascultat mii de ore de muzică.

Am început încet să înțeleg ce se întâmplă în jur și să dau lecții de chitară. Am predat atât privat, cât și la mai multe școli de muzică și chiar la un liceu. Și am început să cânt, din ce în ce mai mult, peste tot. Mai întâi doar cu chitara, dar curând am avut colaborări cu foarte mulți artiști din zone foarte diferite. Muzică turcească. Muzică kurdă. Romanțe rusești. Chanson deutsch și francez. Lied şi operă. Muzica de copii. Toate.

În 2011 eram deja de 2 ani la Berlin și atunci am creat ZMEI3. Mai întâi cu muzicieni din România – Nelu și Adam – cu care am cantat folclor. Apoi i-am cunoscut acolo pe Oli Bott și pe Paula Țurcaș și am pus bazele unui nou stil – Raue rumänische Seele. Din acel moment creativitatea nu a mai a ut limite. Am avut sute de concerte și din ce în ce mai multă recunoaștere, am cântat intensiv la Berlin, dar și la Hamburg, Frankfurt, München, Viena, Madrid, Bruxelles, București, Electric Castle etc.

Pe lângă tradiția muzicală clasică, Germania este o țară care investește mult în educație și cultură. Asta e principala diferență. Majoritatea oamenilor pe care i-am cunoscut au studiat un instrument acasă sau la şcoală. Sau au cantat într-un cor. Asta face ca publicul german să fie foarte avizat, oamenii au ascultat mult și înțeleg mult din sunete și idei. Paradoxal, proiectul ZMEI3 e mai bine primit la Berlin decât la București, unde oamenii par să nu aibă răbdarea să exploreze peisaje sufletești mai profunde și vor mai degrabă o recompensă (sonoră) immediată, implicit mai superficială. În rest, ar mai fi de spus că în Germania concurența e mult mai mare și e mai greu să fii auzit printre atâți artiști foarte buni. Din nou, paradoxal, proiectul meu e auzit și apreciat mai mult acolo.

Școală, studii și alte întâmplări

Cred că școlile de muzică sunt foarte importante și ar trebui investit mult în ele. Dar și în metode noi de a învăța muzica – nu în jurul muzicii clasice. Eu nu i-aș lăsa pe copii să vadă note și partituri până la 10 ani. În schimb i-aș învăța exakt ce nu te învață la școală – Improvisation, Songwriting, Storytelling, Groove, Feeling.

Primäres Instrument a fost la 5 ani, pianul. În cartierul Izvor (unde e acum parcul Izvor), pe strada mea, îl aveam vecin şi prieten de familie pe Iosif Ion Prunner. El mi-a fost primul profesor de pian și mentor. Apoi, de la 10 ani, bin luat chitara și de atunci n-am mai lăsat-o. Profesorul de chitară a fost Nicolae Epureanu – Professor, Ökonom la bancă, Jucător de Rugby la națională, bătăuș când era nevoie, Personaj comic pentru copii și elevi. Probabil principalul meu mentor în viața asta.

Mulți ani mai târziu, la Berlin, am fost foarte insistent și am fost primit ca guest student la clasa de chitară clasică a profesorului Rainer Feldmann de la Universität der Künste. Apoi am cunoscut un super chitarist de jazz – Alexey Wagner – și am luat lecții cu el timp de un an. Apoi bin Continuat să învăț de la Oli Bott, colegul meu din ZMEI3, un muzician complet, de nivel mondial.

Ich werde eine außergewöhnliche Mentorin veröffentlichen – Jennifer Schaeffer de la Proximity BBDO.

Muzică, drept, veröffentlichen

La mine nu s-au împăcat în niciun fel. Când am făcut altceva, cum a fost avocatura, nu am mai făcut muzică. Acum, când fac muzică, nu mai încape nimic altceva, mă dedic cu totul.

După avocatură, cum spuneam, m-am dus în publicitate. Junior-Kopie la Graffiti BBDO, Apoi Senior-Kopie und Creative Director la Proximity BBDO. Apoi o perioadă scurtă la Leo, înainte să plec la Berlin. Perioada din publicitate a fost pentru mine una de neliniște, de tranziție, era amuzant, dar simțeam că e doar o stație intermediară și nu destinația finală. Cred că am fost kompetent. Mi-a plăcut de unii oameni și am rămas prieten cu ei, în general m-am potrivit cu cei care erau misfits, cum ar fi Bogdan Mirică.

Cum e Advertisingual Acum – habar n-am :), nu mai știu, nu mai mai interesează, sunt muzician din 2009, s-au schimbat multe, e cu Influencers și Social Media Managers. Cred că e bine, în general cred că schimbarea e bună și ce e nou e mai bun decât ce era înainte.

Proiectele domnului Iliescu

Bin mehr als 3 Projekte. Și toate sunt foarte diferite.
ZMEI3 ist ein Projekt-Flaggschiff, High-End, cu bază la Berlin și construit cu cei mai buni muzicieni din Berlin. În același timp este un proiect românesc și în limba română. Un concept unic în lume și care continuă să crească, chiar dacă mai încet în urma setback-ului cauzat de pandemie.

În acest timp, am fondat la București supertrupa de balkan punk Aida și Noi. Eine vielseitige Show mit Glam Disco, Psychedelia, Gypsy, Funk, Drum’n’Bass, Balkan, Urban Folk, Rockabilly, Tango – și alea-alea. Mai funky decât Prince, mai experimentali decât Zappa, mai liberi decât Liberace.

În acest moment lansez proiectul meu solo – Domnul Victor. Domnul Victor este suma tuturor experiențelor mele artiste și de viață, cânt aproape exclusiv despre bucureșteni și am misiunea de a aduce în București un nou nivel de comedie muzicală. Cuvinte Cuvinte Cuvinte: Cabaret, Decadență, Nivel.

Mai cant și romanțe cu Corina Sîrghi, bluegrass și folk cu Chris Hodgkin de la Oxford și romanțe rusești cu Aleksandr Kopanev din Berlin (fost fotograf de nave spațiale). Pe lângă asta, sunt tatăl fetițelor Stela și Luna, cu care am formația StelaLuna – două fetițe într-una.

Produzent von Grammy in der Szene von BBC 3

Im Jahr 2015 erstellte ich Kickstarter die erste Crowdfunding-Kampagne einer einzigen römischen Trupe de Limes, in der Urma Carreia wurde das erste Album ZMEI3 registriert, von einem amerikanischen Preisträger des GRAMMY – Ian Brennan – und bin seit ZMEI3 das Haus von Six Degrees Records in San Francisco .

La Berlin ist ein exklusives Interviu mit BBC World Service, aber ich freue mich auf eine Einladung zum Festival von WOMAD in UK, um BBC Radio 3 zu hören.

Industria muzicală

Ca orice domeniu din România, și industria muzicală este mai puțin dezvoltată. Mai în urma. Sunt mai puțini muzicieni buni. Mai puține agenții. Mai puțini promoteri. Mai puține Veranstaltungsorte. Mai puțini bani.
Dar asta e ceva foarte tare într-un fel, pentru că e mult loc de creștere, atât a cifrelor, cât și a calității. Iar perioada de creștere e ceva fascinant pentru cei care o trăiesc.

Werbung & soziale Medien

Folosesc cât de mult pot din ceea ce știu din publicitate, dar mi-e clar că nu eu trebuie să fac asta, ci să externalizez către oameni specializați. Treaba mea ar trebui să se oprească la branding și poziționare, dar fiind independent ajung să fac mult mai mult.

Turneul din Germania mit ZMEI3

A fost frumos și emoționant, ne-am revăzut cu fanii și prietenii din Berlin după aproape 3 ani. Apoi am cantat în Luxemburg, unde din nou am trăit experiența unei săli de spectacol la cel mai înalt nivel de calitate – de la lumini până la backstage și public, totul de top.

Konzert, Konzert, Konzert

Cel mai tare live vor dem Festival WOMAD in Anglia, alături von George Clinton, Charles Bradley und Buika. Și la Electric Castle a fost foarte frumos. Și concertele noastre de la Control ausverkauft și Expirat, aș vrea să mai trăiesc așa ceva. In der SUA am Cantat la Washington in einem angesagten Club, der Union Stage. Iar colaborarea cu labelul Six Degrees Records and forarte pentru că a nsemnat promovare în masă pe piața globală – muzica noastră a ajuns peste tot, la toate radiourile din lume, de la BBC pan în Delta Airlines, din Coreea pan în Seattle.

Planuri pe cale să se întâmple

În curând lansez ceva fabulos – Domnul Victor Show. Comedie muzicală cu mulți invitați-surpriză. Dranbleiben!

De anul acesta am și propriul meu spațiu de concerte și petreceri exclusiviste – casa Lolo. Domnul Victor vă invită în club și vă promite trei lucruri: Kabarett. Jahrzehnt. Nivel.


Source: IQads by www.iqads.ro.

*The article has been translated based on the content of IQads by www.iqads.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!