DNA a dispus urmărirea penală a lui Piedone, după ce a fost audiat ore în șir. Ce acuzații i se aduc


Vineri, 29. April 2022, ora 16:57

1519 zitiri

Direcția Națională Anticorupție a transmis vineri, 29 aprilie, că procurorii au dispus începerea urmăririi penale a primarului Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone.

Edilul este acuzat de abuz în servicu.

„Procurorii din cadrul Direcţiei NATIONALE Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul POPESCU CRISTIAN VICTOR Piedone, la Daten faptelor Si in prezent primar al Sectorului 5 din Municipiul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul“, eine transmis DNA.

Procurorii susțin că primarul Sectorului 5 susțin că acuzațiile au legătură cu un contract de salubrizare.

„După preluarea atribuţiilor aferente funcţiei de primar al Sectorului 5, suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, cu Stiinta ar fi omis să ia măsurile inerente atribuţiilor prevăzute de lege, bestimmte de două Hotărâri ale Consiliului lokalen Sector 5 Bucureşti adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5 , precum și măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului furnizării serviciului. În consecință, o societate comercială care nu deținea licență, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice și de la asociațiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate cu 25% față de sul aprobat de contarial de contarat de cons. Aceasta în condițiile în care societatea SALUBRIZARE Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deținută de Sectorul 5 București, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respektive.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în konformiere cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, a mai transmis DNA.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat vineri, 29 aprilie, de procurorii DNA de pe Aeroportul Otopeni, pentru a fi audiat într-un nou dosar în care e vizat.

Edilul a dezvăluit după audierea la DNA că denunţătorul în dosar este fostul primar, Daniel Florea.

Piedone a relatat cum a fost ridicat din aeroport pentru audieri, înainte să plece din țară.

“Luasem bilete să plec cu soţia la Firenze, cu escală la München. Sa anunţat o avertizare de bombă în avion, urcasem. Prima dată, la intrare, cei de la Poliţia de Frontieră m-au întrebat dacă am uitat ceva la poarta 6, ori poarta 15 la care am fost îmbarcat se afla prima pe culoarul din aeroport. Am zis că nu, am zis că sigur şi m-au lăsat. Un alt domn mi-a spus că sa făcut o confuzie.

Am urcat în avion, iar după 15 minute sa golit tot avionul din cauza alertei cu bombă, am făcut un alt control, am trecut şi am aşteptat să urcăm din nou în autobuz. Înainte de a urca, a venit un domn politist şi mi-a spus dacă vreau să îl urmez. Am ajuns la sediul Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni şi mi sa adus la cunoştinţă că am un mandat de aducere în calitate deverdächtigen într-un dosar din 2021, luna februarie sau luna martie.

M-am urcat în maşină şi bin venit la sediul DNA. Aici mi sa adus la cunoştinţă calitatea deverdächtig, mi sa adus la cunoştinţă cauza dosarului”, a declarat Cristian Popescu Piedone la ieşire din sediul DNA, potrivit Antena 3.


Source: Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com.

*The article has been translated based on the content of Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!