DEVETA OLIMPIJADA SE BLIŽI: Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine uskoro počinje!

Zrenjanin spreman za 6.000 mladih sportista.

Blizi se 9. Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine, počinje narednog četvrtka, 19. maja u Zrenjaninu i trajaće do nedelje, 22. maja, uz učešće preko 6.000 sportista – osnovaca i srednjoškolaca – njihovih trenera, službenih lica, volontera i gostiju. Danas, na Međunarodni dan fizičke aktivnosti, u Gradskoj kući u Zrenjaninu organizovana je svečanost na kojoj je određen raspored takmičenja i obavljeno žrebanje. Ovo je, ujedno, i prva zvanična ceremonija u okviru 9. SOŠOV.
Svečanosti je prisustvovalo više istaknutih sportista, učesnika Olimpisjkih igara, kao i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, lokalne samouprave, sportskog i Saveza za školski sport, a sve ih je na početku pozdravio domaćin, gradonačelnik Zrenjanina i potpredsednik Organizacionog odbora 9. SOŠOV Simo Salapura. Istakao je da je težnja svih koji su uključeni u organizaciju SOŠOV da našim školarcima obezbede što bolje uslove za bavljenje sportom.

Foto: Grad Zrenjanin

Sport i škola su veoma bitni i značajni faktori našeg društvenog razvoja i lokalne samouprave, nama je jako bitno da, kroz ovakve manifestacije i kroz agendu Evropskog grada sporta promovišemo te aktivnosti u što većoj meri. Zahvalio bih se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i sekretaru Basti, koji pružaju značajnu podršku gradu Zrenjaninu, kada su u pitanju projekti koji se tiču ​​razvoja sporta, ne samo u organizaciji značajnih sportskih manifestacija, već i kroz unapređenje sportske infrastrukture. Kao jedinica lokalne samouprave, imamo s njima veoma dobru saradnju, kao i sa svim institucijama koje proističu iz sekretarijata, to su i Sportski savez Vojvodine, Pokrajinski zavod za sport i omladinu, Savez za školski sport Vojvodine i verujem da je napravljena, dobraada sinergijata je sport u pitanju – rekao je Salapura, podsetivši da je Zrenjanin grad sporta, s dugom i bogatom tradicijom, sa 24 olimpijske Medaille je i da nije slučajno da je naš grad, od devet sportskih školskih olimpijada Vojvodine, domaćin tri puta.

Gradonačelnik Zrenjanina, koji je i sam bivši sportista se nadovezao.

Posao koji je pred nama nije nimalo lak, ali su pred nama dani radosti, druženja, dani upoznavanja i takmičenja i verujem da će svi učesnici Olimpijade poneti iz našeg grada lepe utiske, svi ćemo se potruditi da to tako i bude, su au Savez za školski sport grada Zrenjanina, Javna ustanova „Sportski objekti“, Sportski savez grada Zrenjanina, gradska organizacija Crvenog krsta, sva naša javna preduzeća, većnici, odbornici Skupštine grada – zaključio je gradonačelnik Zrenjanina.

Foto: Grad Zrenjanin

Aranka Binder, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i članica Organizacionog odbora 9. SOŠOV, pozdravila je prisutne u ime Pokrajinske vlade Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Rekla je da je organizacija 9. SOŠOV na primarnom mestu, kada je u pitanju rad tog sekretarijata za 2022. godinu.

Ubeđeni smo da će, u ta četiri dana, uživati ​​svi naši đaci, učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, ne samo u takmičenjima, nego iu svim propratnim manifestacijama koje će dešavati od – kazala je Binder, takodje bivša uspešna sportistkinja.

Žrebanje je vodio generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine i direktor 9. SOŠOV, Jovan Lekić, au tome su mu pomogli gradonačelnik Simo Salapura, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, Aranka Binder, nekadašnja uspešna atletičarka Vukosava Dačić Atanacković, Medaille ol jašhski egiza Atanacković, Medaille ol jašhski egiza proslavljeni sportisti Momir Rnić und Milorad Stanulov, potom član selekcije Srbije u basketu Dejan Majstorović, odbojkaš David Mehić und drugi.

Foto: Grad Zrenjanin

Zrenjanin će po treći put biti domaćin najveće sportske smotre mladih Vojvodine, a takmičenja će se održati u 15 sportliche Disziplinen, u kategorijama osnovaca i srednjoškolaca, konkurenciji dečaka i devojčica. Na raspolaganju učesnicima biće sva sportska infrastruktura grada Zrenjanina, a pojedina takmičenja održaće se iu sportskim salama u naseljenim mestima Kleku, Aradcu, Ečki, Mihajlovu i Botošu. Biće organizovano i nekoliko pratećih programa. Svečano otvaranje manifestacije održaće se u sportskoj hali „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu, u četvrtak, 19. maja, u 12 časova.


Source: Sportske vesti – HotSport by hotsport.rs.

*The article has been translated based on the content of Sportske vesti – HotSport by hotsport.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!