DACIA dobila nove oznake – Vrele gume

NOVI VIZUELNI IDENTITET NA SVIM VOZILIMA MARKE DACIA

Snažno obeležje novog identiteta marke, amblem DaciaLinkće krasiti središnji deo prednje rešetke u osveženom belom izdanju.

Minimalistička slova „D” i „C”, isprepletena poput karika lanca, čine potpuno novi amblem koji odražava robusnu jednostavnost novog dizajna. Izbliza ili izdaleka, DaciaLink je već prepoznatljivo vizuelno obeležje marke. Amblem se nalazi i na središnjem delu poklopca svih točkova.

Druga vidljiva promena se odnosi na izgled logotipa na zadnjem kraju kao i na upravljaču. Namerno pojednostavljen, minimalistischički izgled slova je upotrebljen kako bi se olakšalo njihovo prepoznavanje.

Među ostalim unapredjenjima se izdvaja i siva boja Megalith na krovnim nosačima, prednjoj i zadnjoj zaštiti karoserije kao i na spoljašnjim retrovizorima modela Sandero Stepway und Duster.

Otkrivanje cele palete marke Dacia sa obeležjima novog vizuelnog identiteta je treće i poslednje poglavlje spvodjenja strategije koju smo započeli pre više od godinu dana. Ovaj novi vizuelni sviet je usklađen sa našim vrednostima – jednostavnost, robusnost, autentičnost – na upečatljiviji i savremeniji način, a sama implementacija je novi vidljivi podsticaj za Daciju u ostvarivanju njenih ciljeva.

Denis LeVotCEO Dacia

STARI DNK, NOVE AMBICIJE

Dacia je u samo nekoliko meseci obnovila svoju ponudu i predstavila dva nova pojačanja: električni Spring i Jogger, svestrano porodično vozilo C-segmenta.

Implementacija novih vizuelnih obeležja označava vrhunac obnove koju marka sprovodi. Uprkos opsežnoj transformaciji, Dacia je ostala verna svojim osnovnim vrednostima, a to znači da će i dalje proizvoditi vozila bez suvišnih dodataka, prilagođena najosnovnijim potrebama i očekivanjima kupaca. Vozila Marke Dacia su pre svega robusna i pouzdana. Svestrana su u punom smislu te reči i mogu se koristiti u najrazličitije svrhe, bilo za odlazak do grada ili vikend izlet u divljini. Nova sivozelena boja Flechte Khakislična boji prirodne mahovine, zasijaće na novim modelima i naglasiće Dacijinu usku povezanost sa prirodom.

Dacia postoji kako bi podstakla talas promene u automobilskoj industriji, pre svega kroz smanjenje troškova za kupce. Da bi u tome uspela, Dacia će postupno ukidati upotrebu određenih materijala kao što su hromirani umetci kao i koža životinjskog porekla, čiju upotrebu već godinama ograničava.

Marka će postupno sprovoditi obaveze koje je Renault Grupa preuzela na godišnjoj skupštini akcionara, održanoj 23. aprila 2021. Pa će tako od 2023. godine postati prva marka Grupe koja je u svim svojim vozilima ograničila brzinu na maksimalnih 180 km/hi.

BONUS: DACIA JOGGER TESTEN


Source: Vrele gume by vrelegume.rs.

*The article has been translated based on the content of Vrele gume by vrelegume.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!