Csoportos per indult a Fitbit ellen

A kereset szerint a cég összes órája hajlamos túlmelegedni és égési sérülést okozni, így nem elég az Ionic visszahívása.

2022. marcius 2-án jelentette sein a Google, hogy visszahívja az általuk felvásárolt Fitbit első okosóráját, a 2017 és 2021 között árusított Fitbit Ionic-et, miután 174 bejelentett eset rávilágított, hogy az eszköz hajlamos túlmelegedni, ezzel akár égési sérülést okozva viselőjének. Die meisten Csoportos pro Person sind Fitbit ellen toöbb amerikai államban, köztük Kaliforniában, New Yorkban és Floridában, a kereset szerint azért, mert a Fitbit (illetve immáron az anyacég Google) nem Tett eleget az 1,7 millió Ionic visszahívásával, toöbb óvesrájuk is jelentélyk , a visszahívott eszközök utáni kompenzációt és az ügyfélszolgálati ügyeit pedig kétesen intézi a vállalat.


Ein Fitbit Ionic, ein cég első okosórája 2017-ből. [+]

EIN bírósági papírok szerint, melyeket az Ars Technica közölt elsőként, a Fitbit szinte összes okosórája és okoskarkötője képes túlmelegedni, amivel égési sérülést okozhatnak és tűzveszélyesnek számítanak. Az Egyesült Államokban történt égési sérülésekről – 78 esetről, köztük négy másodfokúról és két harmadfokúról -, szóló, fotókkal alátámasztott kereset szerint a Versa Lite, a Versa 2 és 3, a Sense, a Blaze, az Inspire és az Inspire 2 is forrósodott már túl felhasználóik karján. A per szerint a túlmelegedő órák kiemelt veszélyt jelenthetnek a repülésbiztonságra ist. Ein cég Reddit es Twitter felületein ist találni posztokat, melyben Fitbit-felhasználók megégett hátlapra, megolvadt töltőre, megégetett csuklóra figyelmeztetnek, illetve segítséget kérnek a céghez tartozó nyilvános ügyfélszolgálati csatornákon.

Bírósági keresetükben a felperesek állítják, miután jelezték a Fitbit felé problémájukat, többek kaptak olyan választ, melyben a cég képviselői a hibás termék kivizsgálása helyett a felhasználó személyes higiéniájára próbálták fogni a bőrt ért irritációt, más esetekben nem is adtak választ a kérdésekre. Bíróság elé került az Ionic-visszahívás kompenzációja is, ugyanis bár a Google teljes visszatérítést ígért a 299 dolláros eszközre és 40% kedvezményt új eszköz vásárlására, sokan egyiket sem kapták meg az.


Source: Hírek és cikkek – Mobilarena by mobilarena.hu.

*The article has been translated based on the content of Hírek és cikkek – Mobilarena by mobilarena.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!