Csollány Szilveszter – Alfa Romeo 166 – Auto-Motor

Jogosítvány nélkül kezdett vezetni, de a rendőrök alaposan ráijesztettek. Később már a kormány mögött ist példamutatóan viselkedett, olyannyira, hogy az egyik autóját egy karitatív alapítványnak ajándékozta.
– Sok sráchoz hasonlóan természetesen engem is módfelett érdekelt az autóvezetés, ám mivel még nem volt jogsim, csak a gyér forgalmú utcákon mertem tanulgatni – tárta fel a múltat ​​olimpiai bajnokunk. A feleségem unokatestvérének akkor már jogosítványa és autója ist volt, így a legtöbbször az ő segítségével gyakorolta. Egyszer egy kihalt káposztásmegyeri mellékúton vezettem, amikor szemből egy rendőrségi autó hajtott felénk. Azonnal megálltunk, ám a gyors helycsere ellenére lebuktunk. Borzasztóan megijedtünk, mert azt mondták, hogy engem megbüntetnek, tőle pedig bevonják a jogosítványt, de végül, nagy szerencsénkre megkegyelmeztek nekünk.

„Most repülőgépben ülök, vagy autóban?“

Alibi
– Rémületedben gyorsan megszerezted a vezetői engedélyt?
– Így ist mondhatjuk, bár az első KRESZ-vizsgán megbuktam. Nem a táblákkal vagy a szabályismerettel volt gondom, csupán a fogam fájt, de annyira, hogy már két napja nem aludtam. A második nekifutásra aztán sikerült, s azóta tulajdonképpen folyamatosan vezetek.
– A profi szinten űzött sport befolyásolt valamilyen irányban az autóvásárlásnál?
– Nem, mert én az erővel szemben inkább a használhatóságot tartottam szem előtt. Az első autóm egy 1500-as Lada volt, amellyel közel két évig jártam. Amikor Amerikába költöztünk, 500 dollárért vettünk egy hatalmas autót. A típusára nem emlékszem, de arra igen, hogy 17 éves volt, és hihetetlenül sok gond volt vele. Csak akkor lehetett elindítani, ha bekapcsoltam az irányjelzőt, ha pedig ment a fűtés, hátul elment a világítás. Ráuntam az örökös javításokra, s mivel vevőt sem volt kedvem keresni rá, odaajándékoztam egy segélyszervezetnek. A sportosság továbbra sem volt szempont, a megbízhatóság viszont annál inkább. Az öreg járgány után a Suzuki Swift amerikai változatát, egy Geo Metrót vásároltunk, amellyel roppant elégedettek voltunk. 1997 Januárjában a Ford Mondeo tengerentúli ikertestvére, a Contour következett, amely szintén beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

„Amerikában a főnököm néha belefeledkezett a bulizásba, s olyankor én vezettem haza, nemritkán 500-600 kilométerről. Boldogan vállalkoztam rá, mert hol egy Chevrolet Camaróról, hol pedig egy Ford Mustangról volt szó.“

Tagsági
– Ekkor már – valljuk meg őszintén – anyagilag ist jobb volt a helyzeted, a hazatérésed után azonban új autó után kellett nézned. Könnyű volt a választás?
– A kislányunk az USA-ban született, tehát haza már hármasban érkeztünk, így az autóvásárlást is a családias stílushoz alakítottuk. Olyan kocsit kerestünk, amelyben szükség esetén kompromisszumok nélkül is kényelmesen elférünk, nem hivalkodó, de azért jól néz ki. Ein Fiat Bravát választottuk, amit egészen a Sydney Club megakulásáig használtunk. Ekkor egy Fiat Seicentót kaptam használatra, így a Bravát eladhattuk. A kis Seicentót később egy Punto váltotta fel. Jelenleg azzal közlekedem.
– A Puntóhoz képest ez a 166-os Alfa Romeo maga a tornacsarnok, a V6-os, 3000-es motorjáról nem is beszélve.
– Ez egy nagyon elegáns, szép autó. Ein 156-os Alfa orra ugyan jobban tetszik, de a formákkal így sincs probléma. Az utastér finomsága percek alatt levett a lábamról, s az is tetszett, hogy a műszerek és a gombok sokaságától egy pilótafülkébe képzeli magát az ember.

„Én a családi autók hívének vallom magam. A manapság igen divatos típusok közül a Chrysler Voyager, az Opel Zafira és a Citroën Xsara Picasso is nagyon tetszik.“

– A motort pedig még be sem indítottad…
– Na, éppen ez az! Bár az alapjáraton alig hallani a hangját, a mély búgás elárulja, hogy itt a szokásosnál több lóerő várakozik. Elinduláskor nem árt vigyázni, mert a gyorsulása meglepetéseket okozhat, de később sem ajánlatos úgy bánni vele, mint egy 1200-as autóval. Tetszik a hatalmas mérete, egyrészt a férőhely, másrészt pedig a nagyobb biztonság miatt. Egy nagy hibája azonban van: nem az enyém!
– Hangzatos élményeid már eddig ist voltak, de az olimpián szerzett aranyérem alaposan felkorbácsolta körülötted a levegőt. A népszerűség visszajelzéseivel gyakran találkozol az utakon?
– Persze, ha megismernek, szinte azonnal intenek, odakiabálnak, üdvözölnek. A 7-es busz sofőrje például egy piros lámpánál kiszállt, hátrajött és gratulált, de az igazoltatásoknál a rendőrök is nagyon kedvesek velem. Már csak ezért ist érdemes volt aranyérmet nyerni.

Hirdetes

Szabó Robert
Foto: Balogh Róbert


Source: Autó-Motor by www.automotor.hu.

*The article has been translated based on the content of Autó-Motor by www.automotor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!