COVID-19 se poate răspandi rapid în Coreea de Nord


“În condiţiile în care ţara nu a iniţiat încă Vaccinarea împotriva covid-19, existieren riscul ca virusul să se răspândească Rapid în rândul maselor, cuck, cacului q. regional al OMS pentru Asia de Sud-Est, citată într-un comunicat transmis jurnaliştilor.

OMS a precizat în acelaşi comunicat că nu a primit încă în mod direct informaţii de la autorităţile locale referitoare la focar.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele „rezervelor de medicamente“ în capitala Phenian, în timp ce opt noi decese cauzate de „febră“ au fost înregistrate în Coreea de Nord, la patru zile de la anunţul oficial privind primul caz de COVID-19 în acea ţară, a transmisă duminică agenţia oficială de presă KCNA. Kim Jong Un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele „rezervelor de medicamente“ în capitala Phenian, a adăugat sursa citată.

Epidemia, care, potrivit lui Kim Jong Un, provoacă „mari bulversări“, loveşte o ţară al cărei sistem de sănătate este unul dintre cele mai proaste din lume.

Conform KCNA, Kim Jong Un sa plans duminică, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a biroului politic, că „ordinele nu au fost corect executate încă şi că medicamentele nu au fost furnizate corect în farmacii“. Iar farmaciile nu au respektat ordinul de a rămâne deschise non-stop, a adăugat el.

Conform agenţiei ofciale de presă, bilanţul total este de 1.213.550 de cazuri de febră, 50 de cese şi cel putin 564.860 de persoane sub tratament.


Source: Jurnalul by jurnalul.ro.

*The article has been translated based on the content of Jurnalul by jurnalul.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!